Even voorstellen

Hallo, leuk dat je een kijkje op onze site komt nemen. Wij zijn Lars en Annemiek en wonen sinds eind juli 2020 in Frankrijk.

Foto tijdens de trouwerij van mijn oudste zoon.
Lars en ik hebben twee zoons, twee schoondochters en twee kleinkinderen.

Lars had (hij is inmiddels met vervroegd pensioen) gewoon een internationale fulltime baan en schrijft onder het kopje ‘Frankrijk’ over onze avonturen in Frankrijk. Ik moet zeggen, dat is tot nu toe nooit saai.
Hij is tevens mijn food-fotograaf, redigeert al mijn teksten omdat ik dyslectisch ben. En hij zorgt er voor dat alles soepel verloopt op mijn sites.

Ik, Annemiek, kom van oorsprong uit de zorg, ziekenverzorgende in verpleeghuizen en net voordat ik 40 werd heb ik mijn HBO papiertje Sociaal pedagogische hulpverlener gehaald. Ik moest opschieten van mijn oudste zoon Bart, hij wilde namelijk niet dat zijn moeder op school rond liep terwijl hij er ging studeren.
Mijn droom kwam uit met dit papiertje, ik kon eindelijk in de TBS wereld werken. Eerst in De Pompe kliniek in Nijmegen en later in Amsterdam.

In 2007 ging ik andere dromen achterna en opende ik mijn mediterrane winkel in Enkhuizen. Verse tapas maken, wijnen, olijfolie, aardewerk en alles wat ik leuk en lekker vond. Helaas moest ik vanwege mijn gezondheid, ik heb EDS (een bindweefsel aandoening) hier weer snel mee stoppen.

Koken was in mijn bloed gaan zitten dus heb ik vanaf 2010 drie jaar een project voor de provincie gedaan, Westfriese streekproducten promoten. Heel leuk omdat ik als boerendochter weer met de boeren en telers in contact kwam. Ik liet mij omscholen en heb de koks en zelfstandig werkende koks opleidingen gedaan en werd ook natuurvoedingsadviseur.

Streek producten en met de seizoenen mee koken is een rode draad door mijn leven. In Frankrijk vind ik hier mijn weg steeds beter in. We zijn eind oktober 2020 op onze eigen boerderij komen wonen “Zwijnenstal” genaamd, in Brigueil le Chantre. Ons huis was in het verleden 4 varkensstallen.

Mijn rol op deze site is dat ik zorg voor receptontwikkeling, koken en bakken, recepten schrijven en de food-styling. Samen met Lars proeven we de gerechten en Lars verzint er een lekker wijntje bij.

Nu snappen jullie meteen waar mijn nieuwe site naam vandaan komt. We leven hier als god in Frankrijk. Toen ik met deze site begon had ik ook mijn site Culinair Westfriesland nog. Deze is inmiddels opgeheven. Ik ben in de kop van Noord Holland, in het gebied dat Westfriesland heet, geboren en mijn hart zal daar altijd voor een stuk achterblijven.

Jullie kunnen ons volgen op deze site maar ook op:

Instagram
Facebook
Pinterest

Mobiel ben ik te bereiken op +31647828431

Heb je commentaar, vind je iets leuk of wil je gewoon wat delen? Je kunt alles kwijt onder de blogs. En of je hier nu één keer komt, of regelmatig, we hopen dat we je kunnen inspireren om ook meer te genieten en te gaan ‘leven als een god in Frankrijk’.