Bier siroop

Laatst hoorde ik voor het eerst van bier siroop. Ik wist niet wat ik mij daar bij voor moest stellen, maar wilde het natuurlijk meteen zelf maken. Gelukkig had ik nog een biertje van Lux Brewery, die gebrouwen is met peer en kaneel honing, die ik hiervoor kon gebruiken. ‘T Peertje heet dat biertje, maar je kunt het ook van ander bier maken. Al raad ik wel aan een fruitig biertje te gebruiken.

Op het moment dat ik dit schrijf draait de ijsmachine met een lekker vanille ijs, hier wil ik de bier siroop op uit gaan proberen.
Morgen gaat het restje van de siroop in een brownie. Die  ga ik in de smoker gaar bakken. Kortom, allemaal experimenten, maar de siroop is erg lekker geworden.

Nu ben ik ijs aan het maken, maar over pancakes lijkt deze bier siroop mij ook zalig. Gelukkig heb ik nog een flesje van dit bier, er komt dus vast een vervolg op.

Ingrediënten voor bier siroop:

125 ml water
165 gram witte basterd suiker
1 flesje bier, 330 ml

Bereiding:

  • Zet het water met de suiker op het vuur en roer met een garde totdat de suiker is opgelost.
  • Voeg het bier toe en laat dit ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen totdat het tot de helft is ingekookt.
  • Het mengsel wordt nog iets dikker als het afkoelt. Test dit door op een koude lepel wat af te laten koelen. Pas op dat hij niet te dik wordt want hij moet schenkbaar blijven.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 27 oktober 2020

    […] je iets speciaals maak dan eens bier siroop en giet er iets van over het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *