Pindakaas

Pindakaas
Pindakaas

Pindakaas ben ik pas in Frankrijk gaan maken. Het is hier wel te koop, maar dan betaal je de hoofdprijs, en dan heb je niet het soort zonder toevoegingen.
Het is geen recept, tenminste zo zou ik het niet willen noemen. Maar ik kreeg steeds vaker de vraag op Instagram. Vandaar dat ik het nu toch even op mijn site zet.

Bij vers gebakken brood en daar pindakaas met banaan op vind ik echt lekker. Vroeger lusten ik het niet en nadat ik er bijna een keer in gestikt ben al helemaal niet meer. Maar tegenwoordig kan ik het dus wel waarderen. Lars eet het ook wel met sambal erop maar dat ik niet echt mijn ding.

Ik gebruik dus alleen pinda’s en verder geen enkele toevoeging. Je kan natuurlijk sambal toevoegen, maar dat kan je ook achteraf op je boterham erop smeren.

Belangrijk, we gebruiken een food processor die we hier speciaal voor uitgezocht hebben, je hebt echt een krachtige motor nodig.

Wikipedia zegt het volgende over pindakaas:
Pindakaas is een voedingsmiddel gemaakt van zeer fijn gemalen pinda’s. Pindakaas, in de huidige smeerbare vorm, komt oorspronkelijk uit Montréal, waar het in 1884 ontwikkeld werd door Marcellus Edson, ten tijde van een overschot in de productie van pinda’s. Pindakaas was het bijproduct van pindaolie.

Pindakaas

Pindakaas

Annemiek
Bereidingstijd 9 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Bijgerecht

Keukengerei

  • sterke blender of foodprocessor
  • 1 pot met deksel

Ingrediënten
  

  • 600 gram ongezouten pinda

Instructies
 

  • Doe de pinda's in een sterke blender of foodprocessor, ik gebruik de laatste. zet de processor aan en wacht totdat hij smeuïger wordt. Hoe langer je draait hoe smeuïger de pindakaas wordt.
    600 gram ongezouten pinda

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept