Frambozen stout muffins

Vandaag ben ik weer met bier de keuken in gedoken. Na de espresso brownie met bier van Lux Brewery,  met koffie tonen, is het nu de beurt voor een frambozen stout. In dit bier zijn frambozen aan het roostmout toegevoegd.

Bij de brownie had ik al geschreven dat de bieren van Lux Brewery me aanspreken om de keuken mee in te gaan. Nu sprak het bier mijn zoon ook aan afgelopen weekend, dus in plaats van 2 recepten nu maar één recept met dit bier want de andere had hij al opgedronken. Wat hielp bij het bedenken van dit recept is dat ik afgelopen weekend nog wel 2 slokjes uit het flesje van mijn zoon kon bemachtigen en zodoende de smaak al goed kon plaatsen. Framboos, dat is dan ook echt de smaak van dit bier en dat heb ik versterkt. Het is zo’n mooie smaak dat ik de kaneel en andere toevoegingen achterwege heb gelaten.
Wat overblijft is een lekkere muffin met framboos, pecannoten, gezoet met dadels en een lichte biertoon. Maar zo goed in balans dat manlief zei, lekker, echt lekker maar wat proef ik.

Ingrediënten voor 12 muffins met framboos:

200 gram medjoul dadels, pit verwijderen
200 ml bier, ik had de frambozen stout maar een kriekbier kan ook, voeg er dan kersen in plaats van frambozen bij
300 gram tarwebloem
1 eetlepel bakpoeder
150 gram frambozen
50 gram grof gehakte pecannoten

Bereiding frambozen stout muffins:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de dadels fijn samen met het bier, met een foodprocessor of een staafmixer. Voeg hier ook de eieren aan toe en meng deze door het biermengsel.
  • Doe de bloem met bakpoeder in een kom en meng hier het biermengsel door heen met spatel of mixer.
  • Spatel als laatste de frambozen en pecannoten er voorzichtig door.
  • Verdeel het mengsel in een vorm voor 12 muffins, ik deed dit met een portioneerlepel (ik noem het een ijslepel maar tijdens de koksopleiding mocht ik dat niet zeggen 😉 Ik gebruik de 20 mm maat.
  • Zet de muffinvorm voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Prik erin met een sateprikker. Als deze er schoon uit komt zijn de muffins gaar. Anders nog 5 minuten in de oven laten staan en nogmaals prikken.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 20 augustus 2020

    […] Frambozen stout muffins Zondag bak dag […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *