Panna cotta met koffielikeur

Panna cotta met koffielikeur
Panna cotta met koffielikeur

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk ‘gekookte room’ betekent. Het is makkelijk te maken en wat smaken betreft kan je er alle kanten mee op. Deze keer maakte ik een panna cotta met koffielikeur erin en wat chocolade bovenop, een perfecte combinatie.
Ik heb de panna cotta wel twee keer gemaakt vorige week. De eerste keer zat er naar onze smaak te weinig likeur in en Lars gaf tijdens het eten aan dat geraspte chocolade er overheen een aanvulling zou zijn. Dat hebben we meteen aan tafel getest en hij had gelijk.
Het probleem was alleen dat de foto nu niet meer klopte. Twee dagen later stond zodoende deze panna cotta weer op tafel, deze keer goedgekeurd met wat meer koffielikeur erin en de chocolade erover. Nu kan ik het recept delen want ook de foto klopt inmiddels.

Een ander lekker nagerecht is deze Kersen met sorbetijs

Ingrediënten voor 4 schaaltjes:

 • 3 blaadjes gelatine, is in totaal 7 gram
 • 250 ml room
 • 50 ml melk
 • 25 gram suiker
 • 60 ml koffielikeur
 • chocolade rasp voor de garnering

Bereiding panna cotta met koffielikeur:

 • Week de gelatine minimaal een 1/2 uur in koud water. Knijp het heel licht uit, je wilt namelijk dat het vocht opneemt, op deze manier bindt het beter.
 • Verwarm de room, melk, suiker en koffielikeur.
 • Voeg de gelatine toe en roer zodat dit op kan lossen.
 • Laat het geheel heel even afkoelen en schenk het in 4 glaasjes.
 • Zit de panna cotta minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Nicolet schreef:

  Het is echt jammer dat mijn man niet van koffiesmaak in zijn eten houdt, geen mokkagebak voor hem, maar ook geen panna cotta met koffiesmaak. Ikzelf vind het namelijk echt ontzettend lekker! Net zo lekker als vanille. Dus deze panna cotta zou ik meteen willen maken, heb toevallig een liter slagroom in de koeling staan. Was over op school en tegen de THT aan, dus mee voor de kerstdagen. Misschien moet ik gewoon eerst zijn puddingvormpje vol schenken en dan door de rest de koffie en dan pas mijn vormpje. Ja! Dat ga ik doen! 😉

  • Annemiek schreef:

   Goed idee Nicolet, Ik ben ook dol op koffie en om deze smaak in de keuken te gebruiken. Fijne kerstvakantie van school en hele mooie feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *