Verslaafd aan kookboeken

Op mijn site heb ik wel eens recepten gedeeld van gerechten die  ik uit kookboeken heb gemaakt en de foto’s van de resultaten. Zelfs als je zoveel kookboeken hebt als ik wil je nog wel eens vergeten er uit te koken. En dat zeker als je zelf recepten bedenkt en deelt in kookboeken of op mijn sites.

Vandaar dat ik bewust af en toe een kookboek uit mijn kast pak en de resultaten deel op mijn websites. De eerste waar deze keer mijn blik op viel was “Koken voor vrienden” van Paula Huizenga
Waarom juist deze titel? Sinds wij een smoker hebben staan groeit onze vriendengroep erg hard. Ze willen allemaal koken op mijn nieuwe speelgoed 😉
Dat past natuurlijk wel erg mooi bij “Koken voor vrienden”.
Paula verzameld in dit kookboek recept ideeën en kookervaringen van mensen om haar heen en de gedachte achter het recept. Ook meteen makkelijk voor haar eigen boekenkast, zo heeft ze alle lekkere familierecepten bij elkaar.

Eten en drinken is een onderwerp waar iedereen wel iets over heeft te vertellen. En met vrienden eten is dan ook altijd erg gezellig weet ik uit ervaring. Liefde gaat al eeuwen door de maag.

Op dit moment begint de lente voorzichtig, dus mijn eerste recept is dan ook Scroppino limoncello. Ik heb nog eigen gemaakte limoncello staan, en bubbels staan hier altijd wel koud, eigen import uit Frankrijk. Want ook wijn en andere producten zelf halen en het verhaal bij de wijn horen van de (wijn) boeren is veel leuker.

Nu geef ik wel mijn eigen draai aan de recepten, letterlijk uit een boek kan ik niet koken.

Het recept van een eigen gemaakte limoncello vind je onder de link, als je meteen begint dan heb je over 2 a 3 weken limoncello en kun je nog deze zomer genieten.

LET OP, leg van te voren wel de prosecco (of andere bubbels) en de champagneglazen koud in de koelkast!

En dan nu het recept voor een citroen sorbetijs dat gemaakt kan worden met of zonder ijsmachine.

Ingrediënten:

50 gram suiker
125 ml water
1 citroen, rasp
2 citroenen, sap (in totaal heb je dus 2 citroenen nodig)

Bereiding:

  • Los het suiker op in het water door het te verwarmen en goed te roeren.
  • Voeg het citroenrasp en sap toe en laat het geheel afkoelen.
  • Zeef nu het citroenmengsel om de rasp weer te verwijderen, als je het heel fijn gehakt hebt kan het er ook in blijven zitten.
  • Nu kan het afgekoelde in de ijsmachine of in een afgesloten bak in de vriezer. In het laatste geval ieder 1/2 uur goed doorroeren totdat het ijs is, dit om de vorming van kristallenin het ijs te voorkomen.

En dan nu het bouwen van een twee glazen Scroppino limoncello: het recept uit het boek van Paula. Het recept komt van Linda, koken is niet zo haar ding maar ze is gek op cocktails!

Doe 250 gram citroensorbetijs met 1/4 fles prosecco of champagne en wat limoncello in een kom en meng dit met een blender of staafmixer tot een romige massa. Laat beiden nu net 2 weken geleden stuk zijn gegaan…. Met een mixer op hoge snelheid komt het ook goed!
Proef even of de verhouding goed is en pas het zo nodig aan.

Cheers en dankjewel Linda voor het heerlijk verfrissende zomer recept, en Paula natuurlijk ook voor het delen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *