Cognac cocktail

Cognac cocktail
Cognac cocktail

Cognac is een drankje dat ik eigenlijk niet drink. Het is mij te sterk. Maar ik heb het nu een paar keer gebruikt voor cocktails en dan kan ik het wel waarderen. Nu pak ik nooit zonder overleg met Lars een fles cognac. Er staan namelijk flessen in onze drankenkast die je zeker niet in een cognac cocktail gooit. Tenminste, niet als ik Lars niet heel verdrietig wil zien.

De cognac streek is niet zo ver weg van waar wij wonen, we hebben dus dit jaar weer een paar dagen ‘shopping ‘ gedaan en onze voorraad cognac en pineau de charente aangevuld. Tijdens ons bezoek bij een van de cognac producenten kwamen we kant en klare cognac cocktails tegen. We hebben twee flessen meegenomen om eens te proberen, maar als met zoveel dingen vonden we ze te zoet. Dat kunnen we beter zelf, en dat was de inspiratie voor dit drankje. Dus minder zoet, en meer smaak.
Houd ik dan niet van zoet? Jawel, ik drink per slot van rekening ook een Pineau de Charente of een Portje. Maar het hoeft van mij niet te overheersend te worden.

In verhouding met mijn andere cocktails zit er in deze cocktail weinig alcohol, prima voor in de middag als aperitiefje.

Een andere cocktail met cognac is deze Cocktail Cognac en Pineau des Charente

Ingrediënten voor 2 glazen:

  • 2 borrelglazen cognac, 40 gram per borrelglas
  • 2 schijfjes gember
  • 2 schijfjes limoen
  • 150 ml citroen frisdrank

Bereiding cognac cocktail:

  • Doe 1 borrelglas cognac in een glas, voeg hier een gemberschijfje bij.
  • Hang een schijfje limoen aan het glas, bij het drinken is het lekker deze erin te doen.
  • Schenk als laatste de citroen frisdrank erbij.

Santé

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *