Rum gember cocktail

Rum met gember cocktail
Rum met gember cocktail

Vorige week in Nederland kreeg ik allemaal leuke dingen om te gebruiken bij het cocktails maken. Van mijn oudste zoon en schoondochter kreeg ik een fles Gimber, dit is een gember concentraat met citroen en kruiden. En van Renate @foodlovelifebeing kreeg ik naast een zalige gin ook 2 prachtige jigger glazen, dat zijn glazen waar ik de maat mee af kan meten voor het bereiden van deze rum gember cocktail, en andere cocktails natuurlijk. Maar ze zijn zo mooi dat we er ook zeker gewoon iets uit gaan drinken.

Met deze mooie cadeau’s wilde ik natuurlijk meteen een cocktail maken, en het resultaat mag er zijn. Mooi in balans en het is een zomerse cocktail geworden. We genoten er gisterenavond van tijdens de zonsondergang op ons terras.

Een andere cocktail met rum is deze Cocktail Aperol met rum en witte wijn

Ingrediƫnten voor 2 glazen:

  • 60 ml rum
  • 30 ml gimber
  • 400 ml citroen limonade
  • 2 schijfjes limoen
  • 4 ijsklontjes

Bereiding van de rum gember cocktail:

  • Meng per glas 30 ml rum, 15 ml gimber en 200 ml citroen limonade.
  • Doe er wat ijs in en maak af met een schijfje limoen. De limoen doe je in de cocktail nadat je hem serveert aan je glas.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *