Vegan pasta met gegrilde pompoen

Dit recept schreef ik  voor Puur Suzanne 

Suzanne: Vorige week vertelde ik jullie dat ik 31 dagen geen vlees zal eten. Tot nu toe gaat het mij prima af . Soms ontbreekt mij wel de inspiratie voor een goede avondmaaltijd. Ik at niet heel veel vlees maar toch laat ik deze maand een aantal van mijn favoriete gerechten met kip staan. Ook ik moet dus even goed nadenken wat ik elke avond weer op tafel tover. Gelukkig heb ik collega bloggers die mij graag helpen en zo kreeg ik het recept voor deze heerlijke vegan pasta met gegrilde pompoen van Annemiek kookt. Annemiek maakt de heerlijkste gerechten en maakt daar prachtige foto’s van. Dit deelt ze met veel plezier op haar blog. Neem zeker een kijkje op haar blog. Annemiek bedankt voor dit heerlijke gerecht en de prachtige foto’s.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 flespompoen, ongeveer 800 gram
3 theelepels Ras el Hanout kruiden
15 gram pijnboompitten
15 gram zonnebloempitten
10 tot 15 gram pompoenpitten uit de flespompoen
350 gram volkoren pasta
1 ui
2 teentjes knoflook
50 gram gemengde bonen kiemen
1 rode peper
250 cherrytomaatjes
150 gram postelein
15 gram verse koriander
4 flinke eetlepels olijfolie
Hoe maak je deze pasta?

 • Leg het bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Snijd de pompoen in tweeën met een scherp mes en haal de pitten en het zachte vruchtvlees eruit, bewaar de pitten.
 • Snijd de pompoen met schil in plakken van 1 cm en leg deze op het bakblik, besprenkel de pompoen met twee eetlepels olijfolie, de Ras el Hanout en strooi alle pitten erbij.
 • Zet de pompoen 20 minuten in de oven, draai ze om en bak ze nog 10 minuten.
 • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, liever iets minder lang zodat het nog een bite heeft, a la dente.
 • Snipper de ui, knoflook en de rode peper zonder zaad en verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit ui, knoflook, peper de gemengde bonen kiemen en cherrytomaatjes die door midden zijn gesneden aan in de olie en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
 • Op het laatste moment de porselein toevoegen en laten slinken en de koriander toevoegen.
 • Serveer de pasta met de saus en de pompoen.

Smullen maar!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 14 november 2020

  […] Vegan pasta met gegrilde pompoen – Vegan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *