Leven als god in Frankrijk weekmenu 1, week 34

Deze week in het weekmenu

Nu ik in Frankrijk woon leek het mij leuk om weekmenu’s te maken met af en toe Franse invloeden. Zeker nu dat veel mensen niet op vakantie gaan kan je in de keuken best af en toe het land naar je thuis laten komen.

Voor mij is een weekmenu een nieuw iets, dus feedback is welkom!! Welke gerechten wil je zien, snelle en makkelijke, mag het in het weekend iets uitdagender? Roept u maar en voor de mensen die al week menu’s maken; hebben jullie tips?

In dit blog verzamel ik de recepten met fotografie voor je en plaats ik linkjes naar het recept op mijn site. Ik heb trouwens 2 sites dus het kan ook zijn dat een recept op Culinair Westfriesland staat. Ik wissel de menugang af dus ook voor en nagerechten. Als voorstander van streekproducten kook en bak ik ook met de seizoenen mee. In Frankrijk zijn fruit en groenten iets eerder klaar dan in Nederland, maar zeker niet later.

Mijn boodschappen haal ik zoveel mogelijk biologisch op de boerenmarkt. Geef hier je eigen draai aan en doe wat je lekker en fijn vindt. Ik eet vlees maar ook veel vegetarisch. De ene keer gezond met veel groenten en de andere keer iets minder gezond maar genieten doe ik sowieso van lekker eten.

Ik ben zelfstandig werkend kok dus zeg alsjeblieft als ik recepten te ingewikkeld maak. Ook daar probeer ik een tussenweg in te vinden.

Omdat ik geen Pelleboer heet en de weekmenu’s een week van te voren maak kan het met het weer niet kloppen. Het kan dus zijn dat ik een BBQ recept plan terwijl het volgende week hoost van de regen. Neem de dag dus niet te letterlijk en hussel de dagen door elkaar of pak eruit waar je zin in hebt.

Maandag: Quiche

Een makkelijke quiche die prima van te voren kan worden klaar gemaakt. Lekker met een salade erbij. Kies zelf de kaas die je lekker vindt, een Camembert of brie kan ook prima, of een lekkere blauwe kaas.

Quiche met kip, artisjok en geitenkaas
Dinsdag: kabeljauw ovenschotel

Voor vandaag heb ik een zalige ovenschotel met vis, kabeljauw deze keer.

Kabeljauw met aardappelen en groenten uit de oven
Woensdag: Aardbeien dessert

Een lekker makkelijk nagerecht dat zo op tafel staat. Lekker met aardbeien.

Snel en lekker aardbeien nagerecht
Donderdag: Maaltijdsalade

Dan zijn we alweer bij de donderdag aanbelandt. Ik heb hier een lekkere lunch of een maaltijdsalade voor je klaar staan. Nou ja klaarstaan, je moet het nog wel even zelf maken maar dat is zo gebeurd.

Salade met veldsla, kikkererwten en pasta
Vrijdag: Tomaten americain

Het is weekend dus iets lekkers voor bij de borrel om het weekend in te luiden. Een vegan tomaten americain, erg lekker op een broodje van Lusciousloaf bijvoorbeeld.

Vegan tomaten americain
Zaterdag: Shakshuka

Zaterdagochtend, lekker uitslapen een bakkie koffie en dan lekker lui een ontbijtje klaar maken. Ik vind een Shakshuka zalig om mee te ontbijten, als brunch kan het ook prima geserveerd worden.

Shakshuka
Zondag: Muffins

Dan zijn we alweer bij het laatste recept en zondag is bak dag. Deze keer heb ik een recept van een frambozen met stout bier muffins. Een kriek biertje en kersen gebruiken is ook een mogelijkheid.

Frambozen stout muffins


Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Marjon schreef:

    Ontzettend leuk het week menu. Foto’s gaaf en beschrijving ook heel gezellig.
    Heb je ook een nieuwsbrief? Dat ik het week menu in mijn mailbox ontvang? Erg handig ….

    • Annemiek schreef:

      Dank je Marjon, fijn om te horen. We zijn er mee bezig om een nieuwsbrief te maken. Zo dat het weekmenu in je mailbox komt. Ogenblik nog, fijne avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *