Vegan bietenspread

Broodbeleg hoeft niet saai of ongezond te zijn. In 5 minuten maak je een gezonde groentespread. In dit geval had ik nog gekookte bieten in mijn koelkast liggen. Ik had zalig volkoren zuurdesembrood, en met die combinatie heb ik een lekkere en gezonde lunch gecreëerd.

Ingrediënten bietenspread

1/2 biologische citroen, rasp en sap
500 gram biologische gekookte bieten
1/4 ui
20 gram kokossnippers

Bereiding bietenspread
  • Boen de citroen goed schoon.
  • Voeg alle ingrediënten in een foodprocessor en maak er smeerbare spread van. Een staafmixer lukt ook prima.

De spread is lekker op zuurdesembrood of lekker bij de borrelplank

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 26 april 2020

    […] Een of twee keer per week doe ik mijn koelkast open en kijk ik wat er op moet. Vandaag was dit een bietenspread die ik afgelopen weekend had gemaakt. Restverwerking gaat het makkelijkste in een pasta of in een hartige taart, deze keer koos ik voor pasta. Voor dit recept maak je eerst een bietenspread, recept staat HIER […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *