Trifle met kersen, slagroom en Oreokoek

Scandinavië en design is een goede combinatie, deze glazen van de Deense glas designer Rikke Hagen kon ik dan ook niet laten staan in Denemarken. Waanzinnig mooi en fotogeniek!

En ja, dan wil ik ze ook meteen gebruiken, eens kijken of het wel zo praktisch is en of ik de glazen scheef of recht moet vullen. Misschien valt alles er wel weer uit als ik ze los laat. Het wordt alleen maar spannender omdat ik het op de boot fotografeer en die ligt met windkracht 6 echt niet stil.

In Denemarken zit de crème fraîche tussen de Nederlandse slagroom en crème fraîche in, vandaar dat ik het in dit recept meng.

Ingrediënten voor 2 glazen kersen trifle:

200 gram kersen
25 gram rietsuiker
6 Oreo koekjes
100 gram slagroom
100 gram crème fraîche

Bereiding trifle:

  • Houd 2 mooie kersen met steel achter, en kook de kersen zonder pit met de suiker en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Afhankelijk hoe rijp de kersen zijn, ze moeten iets uit elkaar vallen. Laat iets afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf zonder suiker (tenminste ik vind het snel te zoet, maar je mag er natuurlijk extra suiker bij doen). En meng de crème fraîche erdoor.
  • Verkruimel de Oreokoek met een deegroller, ik heb geen deegroller aan boord maar met de onderkant van een fluitketel lukt het ook.
  • Nu is het een kwestie van de glazen vullen, een laagje kersen, slagroom, koekkruim en weer een laagje kersen, slagroom en koekkruim.
  • Zet de glazen 1 uur in de koelkast om het goed koud te serveren.
  • Zet voor het serveren een achtergehouden kers er bovenop.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *