Bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven
Bloemkool uit de oven

Een bloemkool kan op verschillende manieren bereidt worden. Uiteraard gewoon gekookt, wat het meeste gebeurt denk ik. Maar er kan ook bloemkoolrijst of puree van gemaakt worden. Deze keer deed ik de bloemkool in de oven met een frisse kruidenmix. Een kind kan de was doen zeggen ze maar deze bloemkool uit de oven kan dat kind ook doen. Wel even begeleiding bij de oven maar het in smeren vinden ze nog leuk ook, lekker kliederen.

Veel mensen denken dat bloemkool een echte wintergroente is maar de bloemkool tijd van Nederlandse bodem is van juni tot begin november. Het was nog een recept dat ik moest schrijven en dat duurde even. En de post is nu zo laat dat de bloemkolen niet meer van de Nederlandse bodem komen. Sorry hiervoor, ik ben namelijk voorstander van om met de seizoenen mee koken en lokale producten gebruiken. Ik adviseer dit recept even op te slaan tot de zomer, want het is echt de moeite om te proberen. En laten we eerlijk zijn, met de huidige bloemkool prijzen is even wachten/sparen helemaal geen slecht idee.

Een vegetarisch gerecht met bloemkool is deze Pittige eieren met bloemkool puree

Ingrediƫnten voor 1 bloemkool uit de oven:

  • 1 bloemkool
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vadouvan kruiden
  • bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de bloemkool schoon maar laat hem heel.
  • Meng de kruiden door de yoghurt.
  • Smeer de bloemkool aan de bovenzijde goed in met de yoghurt met kruiden en zet hem op een bakblik met bakpapier.
  • Zet de bloemkool 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Prik even in de bloemkool of hij beetgaar is, alle ovens zijn anders.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *