Cranberry mandarijn muffins

Al een tijdje doe ik mee aan de swiepswoepswap van @mandyandmore. Als deelnemer krijg je een site toegewezen en op die site zoek je zelf een recept dat je wil maken. Vanmorgen kreeg ik, voor de vijfde swiepswoepswap, een mailtje met daarin de site waarvan ik deze keer mag gaan koken. Alhoewel, koken…. tot nu toe heb ik altijd iets gebakken. Die traditie zet ik gewoon voort.

De site die ik toegewezen kreeg is van Esther. Die ken ik, we volgen elkaar op Instagram. Het contact begon over het aardewerk dat ik gebruik, daarna ging het over op recepten, ze leefde mee toen mijn trouwe viervoeter Pippa ziek werd en we hebben het af en toe over onze gezondheid, die van beide niet optimaal is. En de relatie kreeg een hele bijzondere wending toen Esther een keer zei dat ze naar pianomuziek van Ludovico Einaudi luisterde. Dit werd ook mijn muziek en een paar maanden later, toen ik de kans kreeg een piano over te nemen, begon ik zelf te spelen. Dat was altijd al een droom geweest. Zonder Esther had ik dit nooit gedaan, ik worstel nu om het stuk Una Mattina te spelen van Ludovico. Geef me een jaartje en het gaat vast lukken.

Maar goed het gaat over een recept, Esther heeft een hele boel mooie recepten op haar site Esthers-keuken.nl  Het werden de cranberry muffins met als extra toevoeging mandarijn. Het originele recept van Esther vindt je hier.

Ingrediënten voor 6 muffins: 

75 gram rietsuiker
125  gram roomboter, op kamertemperatuur
3 eieren
2 eetlepels citroensap
2 theelepels vanille extract
snufje zout
150 gr zelfrijzend bakmeel, 3 keer gezeefd
125 gram verse cranberry’s
1 mandarijn, partjes met alleen vruchtvlees, vel verwijderen

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Meng  suiker en boter goed.
 • Voeg de eieren een voor een toe tot een mooi beslag.
 • Citroensap, snufje zout en vanille extract toevoegen.
 • Spatel vervolgens voorzichtig het meel door het mengsel, met 3 keer zeven wordt je muffin nog luchtiger.
 • Als laatste meng je de cranberry’s en mandarijn er door.
 • Verdeel het beslag in een siliconen muffinvorm.
 • Bak de muffins in 35 minuten af in de oven.
 • Prik met een sateprikker in een muffin, als deze er schoon uitkomt is hij gaar. Anders nog even in de oven en weer prikken.
 • Even een paar minuutjes laten afkoelen voor je ze uit de vorm verwijderd.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Esther schreef:

  Super leuk om te lezen! Enne over een poosje speel jij Una Matina! Kom ik luisteren ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *