Paddenstoelen pasta met artisjok

Pasta paddenstoelen met artisjok
Pasta paddenstoelen met artisjok

Ik had nog een zakje tortelloni met crepes of, in het Nederlands, tortellini met eekhoorntjes brood. Ik maakte er een homemade artisjok creme bij en deze paddenstoelen pasta was een mooi voorgerechtje voor 4 personen of in ons geval een lunch voor 2 personen met een salade erbij. Zelf hou ik dit recept in gedachten voor de kerst over 91 dagen. Nu ik het post is het 90 dagen volgens mij.

Ik moet er altijd om lachen als mensen in de zomer met kerstrecepten beginnen op hun site. Voor tijdschriften moet je vroeg beginnen maar tot nu toe postte ik mijn recepten na de kerst. Pas nadat ik ze gegeten heb en de recepten heb opgeschreven.
Tegenwoordig bedenk ik na het schrijven van een recept wanneer ik het weer wil maken. Dat kan een feestje zijn, een etentje met de buren of inderdaad, met de feestdagen. Ik ben niet bewust opzoek naar kerstrecepten, maar deze is wel erg mooi.

Een ander mooi pasta gerecht is Pasta met coquilles

Ingrediƫnten:

 • 250 gram tortellini met eekhoorntjes brood of truffel
 • 120 gram artisjokharten, uit blik
 • 50 ml room
 • 5 gram peterselie, en wat voor de garnering
 • 2 eetlepels citroensap, de rest serveerde ik erbij om aan tafel op smaak te brengen
 • vers gemalen peper
 • zout

Bereiding paddenstoelen pasta:

 • Kook het water voor de pasta en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
 • Voeg de artisjokharten, room, peterselie, citroen en peper en zout met elkaar in een foodprocessor of maak het glad met een staafmixer.
 • Verwarm de artisjokken creme en serveer deze over de pasta met wat fijn gehakte peterselie.
 • Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *