Artisjok met dille yoghurt dipsaus

Artisjok met dille yoghurt dipsaus
Artisjok met dille yoghurt dipsaus

Tip:

Ik hoorde laatst van Joyce, die in Amsterdam woont, dat de artisjokken op de markt 6,50 per stuk waren. Terwijl ze in Frankrijk 1 of 1,25 euro kosten bij ons in het dorp bij Cœur de Village  Wat een verschil hé. Vandaar de volgende tip:

Bij de Turkse winkel kun je vaak hele mooie en goede groenten en fruit kopen, meestal ook heel betaalbaar. De Artisjok maar ook de wat minder goed en standaard verkrijgbare ingrediënten, vond ik vroeger daar. Op de boerenmarkt en in de ‘meer exotische winkel’ is dit ingrediënt, zeker in het seizoen, goed verkrijgbaar. Let er altijd op dat de Artisjok er fris uitziet en mooie stevige groene blaadjes heeft.

Ik vind dit een makkelijk, gezond en erg lekker borrelhapje. Waar de dipsaus die je gebruik van cruciaal belang is. De artisjok heeft van zichzelf wel een mooie maar weinig smaak. Varieer dus met de dressings of vinegar met wat jij lekker vindt. Ik ben fan van de yoghurt met dragon om de artisjok op te eten. Maar een goede olijfolie, balsamico en mosterd is ook erg lekker. Gesmolten gezouten boter is ook een top idee.

Een recept waar je ook het artisjok hart kan gebruiken is Paddenstoelen pasta met artisjok

Artisjok met dille yoghurt dipsaus

Artisjok met dille yoghurt dipsaus

Annemiek
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje

Keukengerei

 • pan

Ingrediënten
  

 • 2 stuks artisjokken
 • 1/2 stuks citroen
 • 2 blaadjes laurier
 • Griekse yoghurt
 • gedroogde dragon

Instructies
 

 • Kook de artisjokken met de citroen en de laurierblaadjes gaar in een pan met water. Afhankelijk van de grote zo'n 30 minuten. Pluk dan een blaadje van de artisjokbloem om te weten of ze gaar zijn.
  2 stuks artisjokken, 1/2 stuks citroen, 2 blaadjes laurier
 • Maak nu een dipsaus met yoghurt en dragon.
  Griekse yoghurt, gedroogde dragon
 • Eerst haal je een blaadje van de bloem, dan dip je het in het sausje. Je eet alleen het vlezige onderste gedeelte uit het bloemblaadje. Eigenlijk is het slechts de inhoud aan de onderkant van het ‘bloemblad’ wat je eet. Schraap dit samen met t dipsausje met je voortanden om in je mond te laten smelten.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept