Zomerbietjes salade met geitenkaas

Zomerbietjes salade met geitenkaas
Zomerbietjes salade met geitenkaas

We hebben sinds kort een streekproducten winkel in Brigueil la Chantre. Ik ben er zo blij mee, per week zie ik het aanbod groeien en hoef ik niet meer zelf alle telers en boeren af om boodschappen te doen.
Ik moet hem wel even de tijd gunnen om zijn aanbod te optimaliseren maar per week gaat het beter. Deze week vond ik genoeg ingrediënten om deze zomerbietjes salade met geitenkaas in elkaar te knutselen.

De winkel eigenaar is erg enthousiast als ik foto’s van gerechten op Facebook deel, gemaakt met de boodschappen die uit zijn winkel vandaan gekomen zijn.
Ik weet nu al zeker dat ik hier regelmatig hier mijn boodschappen ga doen, een winkel als deze moet je ondersteunen. En dat is al moeilijk genoeg voor een dorp met 500 inwoners. En alhoewel 500 niet veel lijkt, het dorp is groot genoeg, wij wonen al 5 km buiten de kern.

Jullie gaan vast nog veel over deze winkel horen. De geitenkaas voor de zomerbietjes salade kwam uit Liglet vandaan, van Fromagerie Rérolleen en deze was geweldig. Dit recept was dus voor mij alleen want Lars houdt niet van geitenkaas.

Een andere lekkere salade (zonder geitenkaas) is deze salade met avocado bacon en walnoten

Zomerbietjes salade met geitenkaas

Zomerbietjes salade met geitenkaas

Annemiek
Bereidingstijd 54 minuten
Gang Lunch
Porties 1 persoon

Keukengerei

 • pan

Ingrediënten
  

 • 2 stuks zomerbietjes
 • 1 stukje verse geitenkaas
 • handje walnoten
 • 1 stengel bieslook
 • honing of een vinegar zo nodig

Instructies
 

 • Kook de zomerbietjes in 35 tot 45 minuten gaar, afhankelijk van de grote. Prik erin om te kijken of ze gaar zijn.
  2 stuks zomerbietjes
 • Haal het velletje van de bietjes en snij deze in dunne plakjes.
 • Verbrokkel de kaas over de bietjes.
  1 stukje verse geitenkaas
 • Knijp de walnoten fijn en strooi dit ook over de bietjes heen.
  handje walnoten
 • Knip de bieslook fijn en verdeel deze over de bietjes.
  1 stengel bieslook
 • Nu is het aan jou of je nog wat honing of vinegar over de salade wil doen. Zelf had ik zulke verse producten vol van smaak dat ik het achterwege heb gelaten.
  honing of een vinegar

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept