Witte bonen pizza

Witte bonen pizza
Witte bonen pizza

Gisteren postte ik het recept van deze Pittige witte bonenschotel en vandaag maak ik van wat er overbleef deze zalige witte bonen pizza. Maar wel met een homemade tomatensaus er extra onder. In 15 minuten stond deze pizza op tafel, in ons geval buiten want het is hier nu nog 28 graden deze laatste week van september.

Ik zit nog steeds in mijn pizzafase maar dan wel pizza’s die ik zelf beleg, ik varieer met de vulling en het veelzijdige verveelt nog niet. Wat ook fijn is; met dit warme weer staat deze lunch snel op tafel.

Andere lekkere pizza’s zijn bijvoorbeeld Pizza ham kaas of deze Pikante garnalen pizza

Ik maakte de tomatensaus zelf omdat ik heel veel tomaten van mijn buurvrouw kreeg. Ik maak hem met ui, knoflook, rozemarijn en tijm. Lekker laten pruttelen voor een uurtje en dan de kruiden eruit en de staafmixer erin. Ik bewaar het in gesteriliseerde poten of in bakjes in de vriezer. Maar kant en klare tomatensaus kan natuurlijk ook.

Ingrediƫnten:

  • 1 pizzabodem
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 650 gram pittige witte bonenschotel

Bereiding van 1 witte bonen pizza:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden op pizza-stand als je oven deze heeft
  • Leg de pizzabodem met bakpapier op een ovenrooster.
  • Smeer 3 eetlepels tomatensaus op de bodem.
  • Verdeel nu de witte bonenschotel over de bodem en bak de pizza in 13 minuten gaar en bruin. Je kent je eigen oven zelf het beste dus kijk of weet hoelang de pizza in jou oven gebakken moet worden.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *