Pikante garnalen pizza

Pikante garnalen pizza
Pikante garnalen pizza

Een homemade pizza is zoveel lekkerder dan een pizza uit de vriezer van een supermarkt. Nu hebben ze bij de supermarkt E. Leclerc ook verse pizza’s bij de vleeswaren afdeling. Die zijn ook lekker en ze belanden wel eens in mijn boodschappenkarretje. Waarom, geen idee. Zeker nu ik thuis weer snel deze pikante garnalen pizza maak vraag ik mij af waarom ik dat niet altijd doe. Zo veel werk is het niet.
Ik heb de laatste jaren moeten wennen aan de structuur van garnalen, eerder was dit niet zo mijn ding. Maar deze pizza vond ik zalig. Dat maakt Lars ook blij, dat ik garnalen lekker vind, en deze pizza vond hij meer dan lekker.

Een andere lekkere pizza op mijn site is deze Pizza met uien en spekjes

Ingrediënten:

 • 1 pizza bodem
 • 5 eetlepels basilicum tomatensaus of een passata
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 180 gram garnalen
 • 1 rode peper

Bereiding pikante garnalen pizza:

 • Verwarm de oven voor op 210 graden, ik heb een pizza stand maar gebruik anders boven en onderwarmten.
 • Leg de bodem op bakpapier op een rooster voor in de oven.
 • Verdeel de tomatensaus over de bodem.
 • Snipper het ui en knoflook en verdeel dit over de tomatensaus.
 • Verdeel de garnalen over de pizza.
 • Snij het pepertje doormidden en haal de zaadlijst eruit. Snij hem nu in dunne halve ringen en verdeel dit over de pizza.
 • Bak de pizza 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. 9 augustus 2023

  […] Een homemade pizza, ik heb ze weer helemaal herontdekt. Hij staat nu bijna wekelijks op tafel. Lekker makkelijk met dit warme weer of als je eerst in de tuin hebt gewerkt. Als lunch staat deze dan zo op tafel. En je kan er alle kanten mee op wat vulling betreft. Deze keer werd het tonijn pizza. Ik vond ook nog kappertjes en zwarte olijven in de koelkast, en dat combineert mooi.Zojuist hebben we boodschappen gedaan en voor volgende week staat er een pizza met champignons en blauwe kaas op het programma.De pizza van vorige week met garnalen was ook erg lekker Pikante garnalen pizza […]

 2. 25 september 2023

  […] Andere lekkere pizza’s zijn bijvoorbeeld Pizza ham kaas of deze Pikante garnalen pizza […]

 3. 1 oktober 2023

  […] Een andere lekkere pizza is Pikante garnalen pizza […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *