Huis verkocht, grens dicht: emigratie van Abbekerk naar Frankrijk plots ver weg

Gisteren werd ik gefilmd voor NHnieuws, hieronder de link naar het artikel en het filmpje. Voor het eerst dat ik genoot van het filmen zonder zenuwachtig te zijn. Wat je ziet dat ben ik, nuchter en een rasechte Westfries. Het was echt leuk om te maken en om mijn verhaal te vertellen.

Een paar weken later toen we net een huis hadden gevonden in Frankrijk werd ik gebeld door Het Roer om van RTL4, ze hadden dit filmpje gezien en vroegen zich af of het niet leuk was dat ze ons met de emigratie en in Frankrijk gingen volgen. Ik heb hier heel bewust nee op geantwoord. Naar ons idee is er geen sensatie, het moet tenslotte leuke tv worden waar mensen naar willen kijken. Het ziet er naar uit dat we geen bouwval hebben gekocht met verborgen gebreken. Ook gaan we niets verhuren dus gratis reclame hebben we ook niet nodig.

Kijk hier naar het artikel en het filmpje

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/267808/huis-verkocht-grens-dicht-emigratie-van-abbekerk-naar-frankrijk-plots-ver-weg?fbclid=IwAR3ZFi9yfs7zsrhK_h6vFN9n3OG_wdtCG_EcZEpg6_qgv0xk2DPvtcG536o.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. van Oostrum schreef:

  Leuk verhaal en heel herkenbaar!!
  Zo is het ons ook vergaan! Koop een caravan, koppel die achter je auto en kom naar Frankrijk. Vanaf een camping kun je naar de immobiliers gaan die je wilt bezoeken. Zij zien je heel graag komen! Het is ons op deze manier heel goed bevallen. Geld op de bank, je eigen bed, keuken en regenbestendig onderkomen mee en je hebt alle tijd! Na 3 maanden zoeken, 40 huizen met makelaars bekeken: steeds vriendelijk gebleven maar altijd 2 dagen de tijd genomen om te “reflechieren, zijn wij blij met ons huis in de Gers! Jullie ook succes!

  • Annemiek schreef:

   Dank je voor je reactie. We kunnen in ieder geval 15 juni naar Frankrijk om alvast wat huizen te bekijken. Een caravan of ergens iets huren nemen we zeker mee. Heel veel geluk nog in de Gers, mooi gebied. We hadden er tot vorige week een oude smederij op het oog. Deze is vorig weekend verkocht nadat hij twee jaar te koop heeft gestaan.

 2. Eric Goossens schreef:

  Is dit misschien iets voor jullie:
  – Presbytère au coeur d’un village #Auvergne : leboncoin.fr/ventes_immobilieres/178214734.htm
  – info : rigault.fr/villeneuve.mp3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *