Vegan hotdog met kersen-salsa

Als kok vind ik het leuk om recepten te maken en schrijven. Dan vind ik ook nog dat je gewoon alles moet proberen, ook al eet ik vis en vlees. Ik mag ook graag experimenteren met vegetarische en vegan recepten. Het is gewoon leuk om alles in je keuken voorbij te zien komen.

In Abbekerk hebben we een biologische tuinster Mariska tuiniert op 1500m2 genaamd Tuinderij Moes. Ja echt, dit verzin je niet, off all places Abbekerk 😉 Oftewel op 2 minuten lopen van mijn huis vandaan. Ik ben kok en de moestuin vind ik leuk, maar niet om zelf mijn tijd aan te besteden. Wel om met mooie producten de keuken in te duiken.
Er staat vlakbij de tuin een stalletje met verse spullen zo van de tuin. Afgelopen weekend nam ik bospeen, bietjes en bosuitjes mee.

Van deze zalig bospeen maakte ik o.a. deze hotdogs en serveerde de rest bij de zeewolf en in de griet viscurry.

Benodigde keukengerei:

kookpan
mes

Ingrediënten voor 2 broodjes vegan hotdog:

2 bospenen
2 pistolets
salsa, dat kan een tomaten of een kersen-salsa zijn

Bereiden:

  • Schraap de worteltjes en kook ze beetgaar.
  • Snij de pistolets aan de bovenkant in en leg er een gare bospeen in.
  • Nu kan je het eigenlijk zelf bedenken wat je er op doet, dit kan een kersen of tomaten salsa zijn maar ook een gesnipperd sjalotje met een saus, sla etc. is mogelijk.
  • Zelf had ik nog kersen-salsa staan en dat smaakte voortreffelijk. Dus open de koelkast en kijk wat je hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *