Leven als god in Frankrijk weekmenu 5, week 38

Deze week in het weekmenu

Het vijfde weekmenu vanuit Frankrijk. Weer een afwisselend weekmenu met o.a. makreel stamppot, maar ook groenten uit de oven en pancakes met pastinaak.

Maandag: Hartige taart met kabeljauw, groenten en blauwe kaas

Een hartige taart met kabeljauw, groenten en blauwe kaas. Ik blijf het geweldig vinden, deze taarten, en zeker de oneindige variaties. Er zijn zoveel mogelijkheden ik kijk gewoon wat ik in huis heb en maak daar iets lekkers mee

Hartige taart met kabeljauw, groenten en blauwe kaas

Dinsdag: Makreel stamppot

Vroeger was ik nooit zo’n viseter en zeker geen makreel. Maar na de koksopleidingen in 2015 en 2016 moest ik alles maken, fileren, en vooral proeven. Het heeft er voor gezorgd dat ik zelfs lever eet. Toch eet ik liever geen orgaanvlees. Maar van vis eet ik alleen geen haring en paling. En dat laatste zal ik inmiddels ook wel lusten, maar het is niet zo diervriendelijk om te eten.

Makreel stamppot

Woensdag: Courgette crème soep met zalm

Afgelopen week kreeg ik een mega courgette uit de moestuin van de buren. Ik wist meteen dat deze in de soep ging. En toen ik in de koelkast keek wist ik ook dat de zalm er in zou belanden. Mooie combinatie dit. Ik heb ook nog aan blauwe kaas zitten te denken maar manlief is al niet zo van de soep dus als ik er dan ook nog blauwe kaas in ga gooien wordt het te veel van het goede voor hem.

Courgette crème soep met zalm

Donderdag: Groenten met piment d’espelette

Vandaag hadden we kabeljauw met mosterdsaus op het menu staan. En daar aten we deze pittige groenten uit de oven bij. Als je geen piment d’espelette kruiden kan vinden of deze te pittig vindt zijn er prima alternatieven. Baharat, ras el hanout of chilipeper, net wat je lekker vindt.
Ook met de groenten kan je eindeloos variëren.

Groenten met piment d’espelette

Vrijdag: Pollo a la miel

Pollo a la miel kan zowel koud als warm worden gegeten. Een heerlijk recept, dat ik, toen ik nog een tapas winkel had, goed verkocht. Ook kinderen vinden het nog steeds erg lekker.

Pollo a la miel

Zaterdag: Pastinaak pancakes

Groenten pancakes, een prima start van je dag, zeker als je ook nog eens volkoren meel gebruikt.
Om voldoende groenten op een dag binnen te krijgen is het verstandig om bij iedere maaltijd iets van groenten te gebruiken.

Pastinaak pancakes

Vrijdag: Banoffee taart

Banoffee taart stond al heel lang op mijn to do lijstje, ik ben namelijk dol op karamel. Dit is echt een zalige taart geworden.

Banoffee taart

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *