Leven als god in Frankrijk weekmenu 6, week 39

Deze week in het weekmenu

Het zesde weekmenu vanuit Frankrijk met weer wisselend recepten. Wat dacht je van een appeltaart jam bij je ontbijt of een lekkere flan patissier. Maar ook de chocoladetaart naar het recept van Chiara de kleindochter van onze tijdelijke buren bakken is echt geen straf.

Maandag: Vegetarische gevulde bol courgette courgette

Dit is de tweede keer dat ik vleesvervangers gebruik. Geen idee of dit vaker gaat gebeuren, maar ik mis in dit gerecht geen vlees. Ik eet wel vlees, maar bewust. Maar hier in Frankrijk weet ik de weg nog niet, maar straks wil ik ook hier mijn vlees bij de boer halen.

Vegetarische gevulde courgette

Dinsdag: Bretonse vissoep met wijting

Een zalige Bretonse vissoep met wijting. Een lunch gerecht voor 4 personen maar wij aten het als avondeten met zijn tweeën.

Bretonse vissoep met wijting

Woensdag: Spruitjes stamppot met spekjes en verse geitenkaas

Manlief en spruitjes is geen goede combinatie, ik eet ze als ik alleen eet of ik maak voor hem iets anders.
Vandaag eet ik spruitjes en geitenkaas, en om het mezelf makkelijk te maken, maak ik een stamppot voor 2 dagen.

Spruitjes stamppot met spekjes en verse geitenkaas

Donderdag: Flan patissier

Een flan patissier oftewel een traditioneel Frans custard gebak. In Frankrijk zie je ze vaak in café’s en supermarkten, en ik vind ze zalig. Het lijkt wat op de flan die als nagerecht in Spanje gemaakt wordt of pastel de nata uit Portugal. Volgens origineel recept maak je de bodem van pâte brisée, een korstdeeg, maar ik gebruik zelfgemaakt bladerdeeg.

Flan patissier

Vrijdag: Vegan groentespread

Voor de lunch staat er een groentespread op het menu. De groenten gaan een uur de oven in. Een recept wil ik het niet noemen, maar we gaan er straks wel van genieten.
We hebben een lang weekend samen. Maar ook dan blijf ik recepten ontwikkelen, fotograferen en vervolgens opschrijven. Ik denk altijd aan eten, en de laatste tijd aan lekker maar verantwoord eten. Veel groenten verwerken en toch blijven genieten. We nemen dan ook gewoon een wijntje bij de lunch want ik heet ‘Leven als god in Frankrijk’ en dan hoort een wijntje bij de lunch. De overige groentespread gaat vanavond door de pasta.

Vegan groentespread

Zaterdag: Appeltaart jam

Ja je leest het goed, appeltaart maar dan jam. Een tijdje geleden nam Niki van @runningfoodiecooks een potje jam mee vanuit Brabant naar Limburg. Mijn instazussie @foodlovelifebeing Renate was de gelukkige die het potje in ontvangst mocht nemen. En dan gaat mijn foodie radar werken.
Er is hier in de moestuin een overschot aan appels. Nog leuker is dat Renate hem natuurlijk ook zelf wilde maken. We hebben afgesproken dat we hem beide maken en ieder een pot bewaren. Dan kunnen we ze keuren als we elkaar weer zien.

Appeltaart jam

Zondag: Chocoladetaart, gâteau au chocolat

Een paar weken geleden kregen we een stukje chocolade taart van de buren. Gemaakt door hun kleindochters. En wat bleek, de kleindochter van 7 had op school in Parijs een kookboek gemaakt met o.a. dit recept. Nu ben ik een foodie en kookboek verslaafde, dus ik wilde dit recept van Chiara heel graag hebben. Gelukkig kon dit geregeld worden en maakte oma een kopie voor mij. Gelukkig heeft ze ook mijn taart goedgekeurd.

Chocoladetaart, gâteau au chocolat

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *