Leven als god in Frankrijk weekmenu 7, week 40

Deze week in het weekmenu

Het zevende weekmenu van Leven als god in Frankrijk alweer. Ook deze week weer veel afwisselende en lekkere recepten. En op dierendag iets lekkers voor de hond.

Maandag: Hartige taart met pompoen, kip en blauwe kaas

Ook in Frankrijk is de herfst begonnen. In de winkel zie je langzaam andere producten verschijnen. Zoals pompoen, dus heb ik er meteen maar wat lekkers mee gemaakt.

Hartige taart met pompoen, kip en blauwe kaas

Dinsdag: Stoofschotel met chocolade en groenten

Chocolade geeft een mooie, diepe smaak aan de stoofschotel. Daarnaast zitten er veel groenten in. Voor mij is het echt comfortfood. Voor de groenten in een stoofschotel gebruik ik wat ik voor handen heb. Dat was in dit geval de tomaten en de paprika. De courgette kreeg ik gisteren van de tijdelijke buurvrouw uit haar moestuin.

Een stoofschotel serveer ik vaak met pasta, maar rijst, couscous of aardappelen kunnen natuurlijk ook prima. Ik maak hem in de oven, het wordt dan nog meer draadjesvlees en je hebt er geen omkijken naar.

Stoofschotel met chocolade en groenten

Woensdag: Pastinaak-wortelsoep

Herfst is voor mij comfortfood en daar hoort soep zeker bij. Deze wortel pastinaak soep is zalig als het buiten guur is.

Pastinaak-wortelsoep

Donderdag: Griesmeelpudding met tutti frutti in thee geweekt

Tutti frutti een mengsel van gedroogd fruit, abrikoos, pruimen en appels. Ik wilde dit niet gewoon in water laten weken dus gebruikte ik thee met o.a. zoethout, rozen, steranijs en nog wat meer ingrediënten. Je kan een thee gebruiken die je lekker vindt, let erop dat de tuttifrutti 24 uur moet weken voordat het gekookt wordt!

Deze keer heb ik er griesmeelpudding bij geserveerd, een lekkere combinatie.

Griesmeelpudding met tutti frutti in thee geweekt

Vrijdag: Pikante ketchup maken zonder suiker

Als ik in de winkel een fles ketchup koop en ik lees het etiket dan denk ik vaak dat het meer suikerwater is dan dat er tomaten in zitten. De hoogste tijd om zelf ketchup zonder suiker te maken.

Pikante ketchup maken zonder suiker

Zaterdag: Pruimen chutney

Een tijdje geleden kreeg ik wat Maribel pruimen van de eigenaars van onze tijdelijke woning. Daar heb ik meteen chutney van gemaakt. Net genoeg voor één potje. Lekker met wat ui, knoflook en balsamico uit Limburg. Zalig op een bruin vers broodjes van de bakker hier in het dorp en oude Leidse kaas. De pot was binnen een week leeg dus ik ga de huisbaas hier lief aankijken om, in ruil voor een pot heerlijke chutney, nog een keer van die zalige pruimen te krijgen.

Pruimen chutney

Zondag: Havermout hondenkoekjes

Niet alleen maar op dierendag verwennen we onze hond maar dat doen we natuurlijk 365 dagen per jaar. Deze keer vond ik het leuk om zelf iets te bakken.

Havermout hondenkoekjes

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *