Leven als god in Frankrijk weekmenu 8, week 41

Deze week in het weekmenu

Het achtste weekmenu van Leven als god in Frankrijk alweer. Ook deze week weer veel afwisselende en lekkere recepten.

Maandag: Duivelse kip

Pittige kippendijen of kippenkluifjes, altijd lekker, deze serveerde ik met couscous.

Duivelse kip

Dinsdag: Pasta met spekjes, Stilton en camembert

Pasta met kaas is voor mij altijd een favoriet, en met blauwe kaas is helemaal goed. Ik gebruik blauwe kaas met mate want manlief vind blauwe kaas wel lekker maar niet te sterk. Ik ben met smaken nogal uitgesproken weet ik van mijzelf en hou me dus in.

Pasta met spekjes, Stilton en camembert

Woensdag: Pompoensoep met kokosmelk en pastinaak

Deze soep kent vele varianten. Dit komt o.a. door de variaties in pompoenen en de gekozen overige ingrediënten en toevoegingen van kruiden en specerijen. Ook kan de structuur verschillen: een grove gebonden soep waar de stukjes groente nog terug te vinden zijn tot aan de gladde zalvige dikke of juist wat meer bouillon-achtige soep.

Deze pompoensoep wordt gemaakt met kokosmelk en pastinaak.

Pompoensoep met kokosmelk en pastinaak

Donderdag: Vegan blauwe bessen ijs

Een recept kan ik het niet noemen, zo makkelijk is het te maken. Het een een vegan ontbijt, tussendoortje of nagerecht en alleen voor de mooie kleur zou je dit lekkere ijs al willen maken, toch?

Vegan blauwe bessen ijs

Vrijdag: Nachos met tomaten salsa en jalapeños

Tien jaar geleden waren we met onze zeilboot naar Denemarken. In Middelfart hebben we bij een wijntje voor het eerst deze nachos gegeten. We hebben natuurlijk goed gekeken hoe hij bereid was. Daarna kwam hij regelmatig op een zondagmiddag of bij een borrel buiten weer voorbij.

Nachos met tomaten salsa en jalapeños

Zaterdag: Citroen marmelade

Een zalige frisse citroen marmelade en nog makkelijk te maken ook. Voordat je het weet heb je een zalige voorraad om van te genieten bij een croissantje, pancakes maar ook bij lamsvlees is hij lekker.

Citroen marmelade

Zondag: Shortbread taart, fudge, karamel en chocolade

Vorige zomer waren we met onze zeilboot naar Engeland, en daar kom je uiteraard veel soorten shortbread tegen. En natuurlijk moet ik dan ook proeven, erg lekker. We verzonnen meteen zo’n 10 smaken die ons lekker leken en die ik een keer wilde maken. Niet dat ik daar haast mee had, dit is één  van de eerste recepten van shortbread op mijn site.

Shortbread taart, fudge, karamel en chocolade

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *