Leven als god in Frankrijk weekmenu 11, week 44

Deze week in het weekmenu

Alweer nummer elf met het weekmenu van Leven als god in Frankrijk. Het is leuk om deze weekmenu’s voor jullie te maken. Ook deze week weer veel afwisselende en lekkere recepten.

Maandag: Coq au vin

Coq au vin is een Frans gerecht, uit de bourgogne. Dat is zo ongeveer de plaats waar ze het levens-genieten uitgevonden hebben.
De basis voor de stoofschotel is van oorsprong een hele haan en rode wijn. In dit recept gebruik ik drumsticks met een fles plaatselijke rode wijn.

Coq au vin

Dinsdag: Saltimbocca met Massala

Het is niet meer dan een dunne lapje kalfsvlees (schnitzel) met een plakje rauwe ham erom met een blaadje salie. De saus wordt afgeblust met witte wijn, ik gebruikte Marsala. Marsala komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is versterkte wijn, vergelijkbaar met port of sherry. Naast dat het een kookwijn is kun je hem ook prima zo drinken.
Saltimbocca is een makkelijk en snel recept. In 5 tot 10 minuten staat het op tafel en verras je iedereen.

Saltimbocca met Massala

Woensdag: Espresso panna cotta

Koffie na het dessert is natuurlijk een mogelijkheid. Maar met deze espresso panna cotta heb je ze beide tegelijk. Lekker en het ziet er ook nog eens mooi uit door de espresso gelei. O, en doe het likeurtje bij de koffie er dan ook meteen maar in.

Espresso panna cotta

Donderdag: Pasta met hert, zeekraal en cranberry’s

Een tijdje geleden had ik een een pakket hertenvlees uit de Oostvaardersplassen besteld. Als ze dan toch doodgeschoten moeten worden kunnen we ze maar beter opeten. Het zou respectloos voor het dier zijn als we dit niet deden. Er waren ook biefstukpuntjes bij en die zijn perfect voor dit gerecht.

Pasta met hert, zeekraal en cranberry’s

Vrijdag: Dubbele lams hamburger

Een tijdje geleden heb ik een half Westfries lammetje in mijn vriezer gelegd. Er was nog lamsgehakt. Een prima reden om een hamburger te gaan bouwen. Ik had een paar flesjes hete pepersaus, zonder rare toevoegingen, gekocht van “Het Twentse vuur”. Die zijn erg lekker maar hot hot hot.

Dubbele lams hamburger

Zaterdag: Yoghurt shake met fruit

Vanmorgen dronken we een yoghurt shake. Op advies van mijn voedingscoach, die raadt een voedzamer ontbijt aan dan alleen een groente- of fruit-sapje. Ik heb ook nog wat havermout toegevoegd om een bodem te leggen waarmee we het tot de lunch redden zonder tussendoor te gaan snoepen.

Yoghurt shake met fruit

Zondag: Espresso cake met koffie glazuur

Espresso cake, ik ben gek op koffie en chocolade dus deze combinatie wilde ik een keer in een cake verwerken. De combinatie met het koffieglazuur is echt geweldig.

Espresso cake met koffie glazuur

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *