Duivelse kip

Kippendijen of kippenkluifjes zijn altijd lekker, ook al ben ik als dochter van een kippenboer wel erg kritisch of het goed is schoongemaakt. Maar ik vind ook belangrijk hoe ze geleefd hebben. Als mijn vader nog zou leven hadden we ongetwijfeld een flinke discussie gehad over de leefruimte van de kippen bij ons thuis. Nu was dat natuurlijk wel een andere tijd, hij heeft zijn bedrijf in 1960 gestart. Ik ben er geboren en getogen. Tegen de tijd dat ik op mijn 16 de de deur uit ging moest hij er vanwege zijn gezondheid mee stoppen.

Ik had voor dit gerecht Nederlandse sambal van oma Dee, duivelse pedis, en duivels was hij.

Ik heb hem met prei en pastinaak gemaakt. Dat klopt niet met de datum dat ik dit post, dat zijn geen seizoens groenten. Maar ik heb vandaag geprobeerd om een berg achterstallige recepten uit te werken. Die waren de afgelopen maanden blijven liggen. Vandaar dat de seizoen niet helemaal kloppen.
Ik vind koken leuk, niet het uitwerken van recepten. Een goede reden om meteen mijn recepten uit te werken, dan hoef ik niet de hele dag achter de computer.

Ingrediƫnten:

1100 gram kipkluifjes of kippendijen
peper en zout
zonnebloemolie
250 gram gesnipperde sjalotjes
4 teentjes knoflook, gesnipperd
170 gram prei, in ringen gesneden
200 gram pastinaak, in blokjes gesneden
4 eetlepels zoete chilisaus
sambal naar smaak
400 ml groentebouillon
20 gram koriander, grof gehakt

Bereiding
  • Verhit de olie in een braadpan.
  • Strooi peper en zout over de kip en braad deze aan.
  • Haal de kip uit de pan en voeg in het vet de sjalotjes, knoflook, prei en de pastinaak toe.
  • Bak dit even aan.
  • Voeg dan de kip, chilisaus, sambal en bouillon toe.
  • Laat het geheel 25 minuten pruttelen.
  • Voeg voor het serveren de koriander toe.

Lekker met couscous die in de kippenbouillon is geweld.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 3 oktober 2020

    […] Duivelse kip – Kip […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *