Geroosterde groenten met truffel aardappelen en jackfruit

Lang en uitgebreid in de keuken gaat even niet lukken. Ik heb vorige week een complexe enkelbreuk opgelopen op een Oostenrijkse skipiste.

Gelukkig heb ik een kapperskruk in de keuken staan, zodat ik nog wel iets kan. Ik hoef dus niet met krukken te koken. Maar omdat mijn enkel nog steeds pijn doet als hij naar beneden hangt maak ik voorlopig alleen makkelijke recepten. En wat is er nu makkelijker dan aardappelen en groenten met wat olijfolie en kruiden in de oven te zetten. Dan hoef je alleen maar te wachten tot het gaar is en op tafel kan.

Ondertussen hebben we wel de houtkachel aan gedaan en een lekker rood wijntje in getapt.
Koken is natuurlijk niet de enige hindernis die ik moet nemen. Afgelopen week heb ik mijn dagelijkse boodschappen thuis laten bezorgen. In Abbekerk, in de kop van Noord Holland, bezorgen niet veel winkels, maar Crisp wel. Ondanks dat de croissants waar ik mij op verheugd had er niet bij zaten, was ik wel blij verrast met de kwaliteit en de versheid van de boodschappen. De boodschappen die ‘s avonds thuisbezorgd worden zijn in dezelfde ochtend door de producenten geleverd. Dat zie je en dat proef je. Alsof ik gewoon zelf de spullen bij de boer koop, wat ik meestal doe. Ik weet waar de producten vandaan komen en ze leveren ook hoofdzakelijk seizoen producten. De croissants die ik miste hebben ze bij mijn volgende bestelling in mijn winkelwagen gelegd en worden vrijdagavond bezorgt, met 2 extra kaneel croissantjes, top service.

Voor de goede orde, ik betaal mijn boodschappen gewoon. Ik wil onafhankelijk zijn en doe geen gesponsorde berichten, ik ben gewoon enthousiast over de producten.

Ingrediënten voor 4 personen als bijgerecht bij vlees of vleesvervangers:

280 gram uitlek gewicht jackfruit
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel gembersiroop
1 flinke theelepel geroosterde paprikapoeder
peper en zout

500 gran schoon geborstelde en gehalveerde truffel aardappelen
1 gesnipperd ui
4 teentjes grof gehakte teentjes knoflook
1 venkel, fijn gesneden
200 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
250 gram gehalveerde cherry tomaatjes
1 rood pepertje, in halve ringen gesneden
2 takjes tijm, de blaadjes
2 takjes rozemarijn, de naalden fijn gehakt
peper
zout
3 eetlepels balsamico
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels honing

100 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt

Bereiding:

 • Laat de jackfruit uitlekken in een zeef en spoel de stukjes af.
 • Doe het jackfruit in de schaal met marinade die je maakt door de ketjap, chilisaus, gembersiroop, paprika poeder, peper en zout te mengen. Laat het hier een uur in staan.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Ik gebruik een braadslee, maar op de bakplaat kan ook. Vet een braadslee eerst in en leg op de bakplaat eerst bakpapier.
 • Leg alle aardappelen, jackfruits en groenten in de braadslee.
 • Strooi de tijmblaadjes en rozemarijn naalden fijn gehakt over de groenten.
 • Strooi peper en zout over de groenten.
 • Sprenkel als laatste de balsamico, olijfolie en honing over de groenten.
 • Schud de groenten regelmatig om zodat ze niet verbranden tijdens de baktijd.
 • Bak alles in max. 60 minuten  gaar.
 • Strooi de hazelnoten erover en serveer.

Zelf had ik een mooie hazelnoten olijfolie en een hazelnoten balsamico staan en heb ik de hazelnoten achterwege gelaten. Ik was erg verrast door deze combinatie met gemarineerd jackfruit, hij is echt zalig.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 21 februari 2023

  […] Een ander recept met jackfruit is Geroosterde groenten met truffel aardappelen en jackfruit […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *