Een goed begin

Het is een drukke periode geweest. Nu is het niet voor het eerst dat we verhuizen (en ook niet de tweede, derde of vierde keer), maar toch, internationaal verhuizen is anders.

De verhuizert

Al is het alleen maar het selecteren van een verhuizer. Eentje gespecialiseerd in Internationaal, en die de inventaris kan opslaan.
Ik had zelf een inschatting gemaakt van een verhuis volume van 40m3. Gewoon, opzoeken op internet, en dan een rondje door het huis met een lijst in je hand. En dan komt een professionele verhuizer en die loopt door je huis met een lijst in zijn hand….. 45m3 meneer. Heb ik niet slecht ingeschat denk ik nog.

Na dat bezoek komt er een offerte. Oef, ik wil die vrachtwagen niet kopen!
We hebben nog iemand die langs komt, toch maar even afwachten. Ook de tweede verhuizer loopt met een lijst in zijn hand door het huis. Hij komt op 32m3! Dat scheelt nogal in prijs. Nu hebben we wel iets weggegooid, maar niet zoveel.

Als de verhuizer voor de deur staat knijp ik hem best wel een beetje. Als de lage inschatting nu een verkooptruc was…. en we opeens bij moeten betalen……
Maar alles past keurig in de wagen. Het volume klopt. Pfffff.

De schoonmaak

Dan kunnen we voor het laatst het huis schoonmaken. Ik ben van snel klaar, morgen komt er een aannemer voor de verbouw, en die begint met het slopen van muren. Miek is meer gewetensvol. Een huis hoor je netjes over te dragen. We eindigen zoals wel vaker, met een compromis.

Nadat we het laatste dweilwater weggooien gaat de dweilemmer bij de vuilnis. Meenemen lukt niet. We hebben al een keer proef gepakt. We krijgen alles in de auto, maar er kan geen postzegel meer bij. Als je de autodeur opendoet klinkt het alsof je een fles ontkurkt… plop. En niet de achterdeur a.u.b. want dan rolt de helft van de bagage eruit.

De enige die echt comfortabel ligt is Pippa. We hebben gekeken of ze voor een voorstoel past, maar dat wilden we haar niet aandoen. Is Pippa nu zo gegroeid? Of misschien is deze auto wel iets kleiner….

De laatste loodjes

Op naar het hotel. Het huis is weliswaar nog een dag van ons, maar zonder bed slaapt niet erg comfortabel. We hebben een hotel in Avenhorn. Vlak bij de Walingsdijk, daar hebben we ruim 20 jaar geleden nog aan gewoond. Een heerlijke maaltijd en een mooie kamer. Maar wat maakt Pippa ’s nachts rare geluiden. Het is fijn dat de hond mee kan, maar waarom ze midden in de nacht zich moet wassen…..

De volgende ochtend begint goed met een lekker ontbijt. Daarna naar Abbekerk voor de schouw. Auto nog even op de oplader, en dan is dit hoofdstuk echt over.

De reis

Ik heb een hotel geregeld net buiten Lille. Met oplaad mogelijkheid, want ik heb de vorige keer voldoende leergeld betaalt.

Romanticus die ik ben (lach niet) regel ik een fles bubbels. Het is een heerlijke dag en we genieten op de binnenplaats van het hotel. De kamer is wat oubolliger (en loopt wat achter in onderhoud), maar heeft wel een klein gangetje. Vannacht kunnen we slapen zonder te horen hoe Pippa zich wast.

De hele reis naar onze tijdelijke woning verloopt vlekkeloos. Slechts één laadpaal die dienst weigert, en ik mis een afslag door weg-werkzaamheden. We komen keurig op tijd aan. We worden heel vriendelijk ontvangen, het is een Frans huisje. Het kan wat strakker, schoner en moderner. Maar er is een afgesloten binnentuin, waarvan een met struikjes afgescheiden terras bij ons verblijf hoort. Hier gaan we het wel 2,5 maand volhouden.

Lars van Zon

Levensgenieter, fotograaf en wijnliefhebber

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Renate schreef:

  Wat heb ik moeten lachen om de wassende Pippa en ik zou het ook spannend gevonden hebben of alles wel past in de verhuiswagen. Leuke blog meneer “romanticus” en ik kijk uit naar de volgende.

 2. Nel de Geus schreef:

  Zo lars je blog gevonden, kan ik je toch nog een beetje stalken. Geniet en groetjes uit Abbekerk.

  • Annemiek schreef:

   Wacht maar op Lars zijn volgende blog, waarschijnlijk kan je dan een nieuwtje op maandagavond vertellen. Maar leuk dat Abbekerk ons blijft volgen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *