Watermeloen salade

Watermeloen salade
Watermeloen salade

We beginnen ons al aan te passen aan de Franse leefstijl en eten laat. Eigenlijk zouden we warm moeten lunchen maar dat komt nog.
Als ik overdag niet veel eet krijg ik rond 18 uur best trek. Ik sta vroeg op, neem een klein beetje yoghurt, lunch met een bruin broodje en dan neem ik, zoals vandaag, een salade om 18 uur. Deze watermeloen salade was erg fris en lekker nu het nog zo warm is. En dan vanavond eten we een stoofschotel met venkel, veel groenten en pastis erin. Klein beetje pasta en klaar. Dat is dan ook meteen de reden dat ze in Frankrijk warm lunchen, je gaat met een volle maag slapen.

Dat is dan ook de reden dat winkels hier tussen de middag een paar uur gesloten zijn, dan kunnen ze koken en uitgebreid tafelen. De komende dagen gaat het 40 graden worden, we moeten met de maaltijden nog even kijken wat we gaan doen.
We blijven vanuit huis werken of ons ding doen in Frankrijk. Manlief zal met zijn internationale werk af en toe op reis moeten, maar met de corona zie ik dit nog niet meteen gebeuren. Wie weet ga ik het de komende tijd eens proberen om in de ochtend, als het koeler is, te gaan koken.

Ik heb niet alles precies afgewogen dus maak er gewoon iets lekkers van en proef.

Ingrediënten voor een salade als bijgerecht of lunch voor 4 personen:

  • 1/8 stuk van een grote watermeloen
  • 200 gram echte Griekse feta
  • een paar scheppen zwarte zoute olijven met pit
  • wat blaadjes munt, fijn gescheurd
  • olijfolie
  • gedroogde Provençaalse kruiden

Bereiding watermeloen salade:

Snij de meloen en feta in blokjes en meng dit met de overige ingrediënten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *