Leven als god in Frankrijk weekmenu 16, week 49

Deze week in het weekmenu

Weekmenu 16 voor week 49. We hebben zaterdag sinterklaasavond. Om dat niet ongemerkt voorbij te laten gaan heb ik voor die dag een kruidnoten tiramisu op het menu staan. En er staat een ontbijtkoek met kruidnoten, vijg en chocolademelk in het menu. Dat is niet alleen genieten voor de kinderen.

Na alle verhuizingen de laatste tijd begint het gewone leven weer langzaam vorm te krijgen. Dat betekent dat ik weer wat meer tijd heb om in de keuken door te brengen. Het resultaat is dat ik, naast deze weekmenu’s ook weer tijd heb gehad om nieuwe recepten op mijn site te zetten.

Maandag: Caprese salade

Dit is mijn favoriete salade, en hij stond nog niet eens op mijn site. Toch maak ik hem al ruim 30 jaar. Maar beter laat dan nooit. En deze salade is niet alleen lekker, hij is ook nog eens fotogeniek.

Caprese salade

Dinsdag: Caprese kip

Caprese, is een gerecht uit de Napolitaans Italiaanse keuken. Caprese bestaat uit in plakken gesneden tomaat, mozzarella, blaadjes basilicum en balsamico. Met deze combinatie kan je ook prima een kipschotel uit de oven maken. Lekker met kippendijen omdat deze minder snel droog worden dan kipfilets. Ik moet zeggen dat het erg lekker was. Wij aten het met rijst, maar met pasta kan ook prima.

Caprese kip uit de oven

Woensdag: Pasta met spinazie/boerenkool pesto

Soms is het gewoon leuk en lekker om eens van het bekende pad af te gaan. Met dit recept doe ik dit door pesto te maken met palmkool en spinazie en dan ook nog quinoa door de gehakt balletjes.
Palmkool, ook wel cavolo nero genoemd, is een boerenkool-achtige koolsoort. De plant heeft prachtig blauwgroen blad en groeit als een soort palm de lucht in.

Pasta met spinazie/boerenkool pesto

Donderdag: Ontbijtkoek met kruidennoten, vijg en chocolademelk

Sinterklaas, dat is voor mij:
5 december,
Zie ginds komt de stoomboot,
Chocoladeletters eten,
Schoentje zetten,
Zwarte, groene of wat voor Pieten dan ook,
Geweldig om nu met de kleinkinderen te vieren.

Maar, en dat is duidelijk na bovenstaand stukje, ik heb helemaal niets met dichten…….

Ontbijtkoek met kruidennoten, vijg en chocolademelk

Vrijdag: Zeewier pasta

Gisteren heb ik mijn keuken opgeruimd en daarbij kwam ik nog een pak zeewier tagliatelle tegen. Samen met wat groenten uit de krat die ik vandaag heb opgehaald heb ik deze creatie ervan gemaakt.
Zeewier is erg gezond, het is veganistisch en glutenvrij, het bevat mineralen, vitamines, vezels, jodium en omega 3.

Zeewier pasta

Zaterdag: Tiramisu met kruidnoten

Sinterklaasavond vraagt om een toepasselijk nagerecht. Tiramisu met kruidnoten in dit geval.

Tiramisu met kruidnoten

Zondag: Espressotaart met chocolade, fudge, zeezout en espressosaus

Een zalige taart met noten, espresso en chocolade. Echt genieten dit!!

Espressotaart met chocolade, fudge, zeezout en espressosaus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *