Een jurkje van maat 40 naar 34! En het zit als gegoten

Dit blog staat op de site van Jonathan Klaasen een online diëtist. Een samenvatting over 3 maanden begeleiding van een diëtist in 2020.

Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Annemiek, 57 jaar en woon sinds kort in Frankrijk. Afgelopen april 2020 won ik een fantastische prijs op Instagram. 3 maanden begeleiding van een diëtist of voedingscoach zoals ik Jonathan Klaassen liever noem. Hij begeleidt online mensen met voeding maar steunt je ook mentaal.

Was ik nu veel te zwaar, nee, maar ik wilde zo’n 5 kilo afvallen die er de laatste jaren geleidelijk aan bij waren gekomen, en ik wilde een gezond voedingspatroon. Wist ik dan niet wat een gezond voedingspatroon was? Natuurlijk wel, ik ben kok en heb 2 jaar geleden ook een cursus natuurvoeding adviseur afgerond. Maar dat maakt mij nog geen diëtist die alles van voeding weet en vooral van alle voeding hypes die niet kloppen. Afvallen is makkelijk, je moet minder calorieën gebruiken dan je verbrand, een logische optelsom.

Maar hoe doe je dat, welke voedingsstoffen heb je nodig. Want naast afvallen veranderen ook de verhoudingen van je lichaam omdat je de juiste voedingsstoffen tot je neemt.

Ik ging dus met een gezonde dosis nieuwsgierigheid het traject in. Ik kreeg een telefonisch intake gesprek, en daarna werd me een voedingsplan toegestuurd. 4 dagen per week kon ik vragen via de WhatsApp stellen en ik kreeg mails met handige tips en weetjes. Een prima manier voor mij, uiteindelijk moet je het namelijk zelf doen. Ik heb heel veel geleerd en uiteindelijk ben ik 7 kilo afgevallen in drie maanden.

Het was een hectische tijd. Ik was namelijk met een verhuizing naar Frankrijk bezig, waar ik sinds eind juli ook woon. Maar iedereen komt lastige momenten tegen in zijn leven, en ook daar moet je dan handen en voeten aan kunnen geven om gezond te blijven eten. De eerste maand hield ik mij redelijk strak aan het voedingsplan, in het weekend een wijntje en verder was ik behoorlijk streng voor mezelf. Iedere maand is er een ijkpunt waar gekeken wordt naar je gewicht en al je lichaamsmaten. Ik was na de eerste maand meteen blij verrast. Ik voelde mij vertrouwd met wat ik wel en niet kon doen en zo ben ik weer meer volgens de 80/20 regeling gaan eten. 20% iets minder gezond, bijvoorbeeld een wijntje, of een keer een nagerecht als ik uit eten ging. De overige 80% volgens de regels gezond eten.

Dit alles onder begeleiding van Jonathan, die zei dat het goed ging en dan dit gewoon kon. Een streng dieet hou je namelijk niet de rest van je leven vol.

Nu, drie maanden later, stond ik afgelopen week in een pashokje in Frankrijk om een jurkje te passen. Ik was al eerder in het traject weer jurkjes gaan dragen omdat ik mij goed voelde met mijn lichaam. Ik keek automatisch naar maat 40 maar die hadden ze niet. Groot of klein was de keuze in de opruiming. Het werd uiteindelijk maat 34 en hij zat als gegoten. Wat was ik trots op mezelf, want ja dat mag je zijn!

Deze leuke ervaringen zorgen ervoor om door te gaan met een gezonde levensstijl, ook al woon ik nu in Frankrijk. Waar een wijntje en af en toe een croissantje best mag maar ook veel water, fruit en groenten etc.

Conclusie je moet het zelf doen, maar een goede begeleiding en een stok achter de deur helpen zeker!!

Merci Jonathan, voor de begeleiding en alles wat ik geleerd heb, ik ben blij met de extra kennis.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 2 januari 2021

    […] en ik leefde als god in Frankrijk, schreef ik een verhaal over wat de begeleiding mij geleerd had. Lees dit blog hier. En ja, in dat verhaal staat ook dat ik opeens weer hele leuke jurkjes […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *