Een gezond gewicht in 2021?

2020

In april 2020 won ik een prijs op Instagram. De prijs was het boek “Voedsel voor je geest” van Jonathan Klaasen, en 3 maanden begeleiding van de auteur. Jonathan (hier kan je kijken op zijn site) begeleid mensen naar een gezondere eet stijl, een voedingsgewoonte coach, zo zou je hem kunnen noemen. De begeleiding die hij geeft gaat via de mail, WhatsApp en zo nodig telefonisch.

Toen ik me wat ging verdiepen op wat over Jonathan geroepen werd op het internet kwam ik nogal eens de kreet “afvallen zonder dieet” tegen. Dat maakte me sceptisch. Kom op, ik heb 25 jaar in de gezondheidszorg gewerkt. Ik ben kok en ben ook nog natuurvoedingsadviseur. En dan weet je inmiddels dat afvallen een rekensom is. Er moet minder in dat dat je energie verbruikt. Klinkt logisch toch. Dus ‘zonder dieet’ snapte ik niet.

Voedsel voor de geest

Even terug naar het boek dat verloot wordt. Het toeval wilde dat mijn instazussie Renate van @foodlovelifebeing al ruim een jaar begeleid werd door Jonathan. De manier van zijn begeleiding en de 48 kg die Renate kwijt was logen er niet om. Lees Renate haar verhaal hier.
Omdat mijn zussie mij deze begeleiding ook gunde, en we raakvlakken hebben met een ongezonde verstandhouding met eten, kreeg ik het boek “Voedsel voor de geest” van haar.
Dus ik won in april een boek dat ik al gekregen had. Meteen dacht ik het boek dat hoort bij de prijs die ik gewonnen heb ga ik verloten. Maar Jonathan schreef er een lieve persoonlijke boodschap in. En Renate haar boek wilde ik ook niet kwijt.

Nu zijn we ruim een 1/2 jaar verder en verloot ik toch een boek. Waarom? Nou ik gun iedereen een gezonde levenswijze, ipv een crash dieet in januari en het jojo-effect dat het crash dieet veroorzaakt de rest van het jaar.

Een jurkje van maat 40 naar 34! En het zit als gegoten

Wat heeft de begeleiding me gebracht?
In september toen de begeleiding er al een paar maanden op zat en ik leefde als god in Frankrijk, schreef ik een verhaal over wat de begeleiding mij geleerd had. Lees dit blog hier. En ja, in dat verhaal staat ook dat ik opeens weer hele leuke jurkjes paste.

Goede voornemens

En nu begint er een nieuw jaar. Altijd een moment om achterom te kijken naar, in dit geval, 2020. Voor mij een bizar jaar met onder andere een pandemie. Ik had nooit gedacht dat de wereld zo kwetsbaar kon zijn. Wat was alles anders, het nieuwe normaal dat veranderde in een lock-down, weer wat meer vrijheid en aan het einde van het jaar toch weer een lock-down. Ik zag nieuwe termen zoals ‘corona kilo’s’ veelvuldig voorbij komen. Iedereen werkte thuis, bewoog minder want de sportscholen zijn dicht etc.

Tegen die achtergrond, en de problemen die ik met mijn hart heb de laatste maanden, snap ik waarom mensen goede voornemens maken voor 2021. Dat heb ik ook gedaan, ik heb mijn intenties opgeschreven. Door de problemen met mijn hart ben ik weer gaan nadenken over mijn levensstijl. Leef ik nog wel zo gezond en wat kan er beter. Ik ging weer terug naar wat ik geleerd had. Ik drink wederom te kort water, eet te weinig fruit en groenten. En ik sla het ontbijt meestal weer over. Allemaal dingen die ik juist anders had geleerd.

Terug naar af?

Zijn de 7 kilo er dan weer bijgekomen, nou nee. Ik ben nog steeds prima op gewicht, met mijn 65 kilo en 1.72 meter lang heb ik een goede BMI.
Hoe dat kan? Omdat ik nog wel kleinere porties eet en er bewust van geniet als ik iets eet. Één bonbon bij de koffie is net zo lekker als 3, dat soort dingen doe ik automatisch nu. Dus ondanks dat ik nog steeds af en toe de puntjes op de i moet zetten, heb ik veel baat gehad bij de begeleiding van Jonathan.

Het stokje doorgeven

Ondanks mijn af en toe verkeerde eet gewoontes en ondanks dat ik nog steeds foodie ben en intens van het goede leven kan genieten heb ik dus veel baat gehad bij de begeleiding. Tijd dus om het stokje door te geven.

Wat moet je doen als je het boek van Jonathan wilt winnen

Nou eigenlijk niet zoveel, volg Jonathan Klaasen op Instagram en Leven als god in Frankrijk. Schrijf onder dit blog, of onder mijn post op Instagram, waarom je een gezonde levensstijl wilt. Mensen taggen mag, maar beïnvloed je winkansen niet. Net zoals het in een stories plaatsen, het mag, maar hoeft niet.
Het boek legt precies uit hoe je een gezonde levensstijl kan krijgen. En vooral eerlijk geschreven. Verwacht geen wonderen, maar ook de voeding hypes worden onder de loep genomen. En alles wetenschappelijk onderbouwd, na de 4 jaar studie als diëtist van Jonathan.

Neem de regie over je eigen gezonde levensstijl en maak een begin door te leren over het hoe en wat.

Deze winactie sluit op 13 januari 2021 om 8 uur. Ik maak de winnaar dan ook bekend om Instagram en op dit blog.

Deze actie is gesloten. De winnaar is @touteslavie
En mijn eigen boek met een boodschap voor mij erin? Daar schrijf ik een boodschap in voor @iam_mozi
en dan stuur ik je dit extra boek. Past bij je het delen!!

Dank allemaal voor jullie reacties. Ik gun het jullie eigen allemaal.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Hilde schreef:

  Hoi Annemiek,
  Het maakt me steeds zo nieuwsgierig. Eigenlijk weten we allemaal wat anders moet en kijk ik heel sceptisch naar dit soort dingen. Net zoals naar veel andere dingen. Al een paar keer stond ik op het punt om Jonathan in te schakelen maar ergens durf ik niet zo goed. Misschien dat 2021 mij andere inzichten ingeeft :-).

  • Annemiek schreef:

   Als je daar behoefte aan hebt gun ik je zeker de begeleiding van Jonathan.
   We zijn wat sceptisch zijn niet zo verschillend.
   Ik moet dingen eerst ervaren en zien en dan geloof ik het pas.
   Doordat ik naast het boek ook 3 maanden begeleiding won, weet ik inmiddels wat zijn begeleiding inhoud.
   Zie het als een stok achter de deur. En de motivator om door te zetten.

 2. Anja schreef:

  Wauw die winactie komt op een goed moment. Ook ik heb een moeilijke verhouding met voeding (uhhh lees Bourgondische levensstijl die (te) vaak de verkeerde kant op slaat).
  Vandaag ben ik weer op de goede weg beland na heel wat zijweggetjes in de afgelopen feestmaand te hebben bewandeld. En ook hier zie ik weer heel veel zijweggetjes stiekem ineens verschijnen. Dus yep ik doe mee! Want wie niet waagt die wint sowieso niks😉

 3. Anita H. schreef:

  Mijns inziens leef ik best wel gezond, al jaren. Noodzakelijk ook wel, aangezien mijn lichaam niet echt in opperbeste staat verkeert c.q. verkeerde. Ik heb ook een auto-immuunziekte. Maar ik wil graag wel wat puntjes op de i zetten. Ik wil me fitter voelen en er moeten ook nog wat kilo’s af. En alle info is welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *