Appeltaart overnight oat, vegan

Appeltaart vegan overnight oat
Appeltaart vegan overnight oat

Afgelopen week had ik een geweldig ontbijt, en wie wil er nu niet ontbijten op deze manier. Een avond van te voren meng ik havermout met, in dit geval, plantaardige vanille yoghurt. Dat laat ik een nachtje staan in de koelkast en voor het ontbijt bak ik een appeltje met kaneel en rozijnen. Het deed mij meteen denken aan appeltaart, vandaar de titel appeltaart overnight oat.

Normaal heb ik niet zo’n trek in ontbijt, ik drink koffie, en het eten in de ochtend is niet zo mijn ding. Ik verleid mezelf met een lekker ontbijtje om toch wat te eten en dat lukt prima op deze manier.

Een andere plantaardige overnight met fruit is ook zalig.

Let op, de havermout en de plantaardige vanille yoghurt meng je een avond van te voren.

Ingrediënten 1 persoon:

 • 50 gram havermout
 • 150 gram plantaardige vanille yoghurt, bv van Alpro
 • beetje plantaardige olie
 • 1 appel
 • wat kaneel en een klein handje rozijnen

Bereiding appeltaart overnight oat:

 • Een avond van te voren meng je de havermout met de yoghurt en laat dit afgesloten in een potje een nacht in de koelkast staan.
 • Voor het ontbijt schil je een appeltje, snij deze in blokjes. En bak deze met wat kaneel en rozijnen in de hete olie. De keuken gaat nu al naar appeltaart ruiken.
 • Doe de appel op de havermout met yoghurt en geniet.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. KnutzEls schreef:

  Ik kan het bijna ruiken. Lekker!

 1. 30 mei 2022

  […] Een ander overnight ontbijt Appeltaart overnight oat, vegan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *