Vegan ontbijtje overnight kokos met havermout

Vegan overnight ontbijtje met havermout en kokos
Vegan overnight ontbijtje met havermout en kokos

De laatste tijd maak ik steeds meer overnight ontbijtjes. Sowieso gebruik ik altijd havermout in mijn ontbijt. Oké, als ik mezelf af en toe trakteer op een vers gebakken croissantje laat ik de havermout achterwege.
Dit ontbijt begon toen ik in de supermarkt een hele kokosnoot zag liggen. Misschien moet ik mij schamen maar ik had een hele nog nooit eerder gekocht. Een prima aanleiding dus voor een overnight kokos.
Ik had al wel plantaardige kokos yoghurt in huis en dat leek mij een lekker ontbijt zo samen.

Maar toen, hoe slacht je zo’n kokosnoot……
Ik had toevallig een gesprek met mijn Instagram zussie Renate @Foodlovelifebeing en die sprak een bericht voor me in op WhatsApp. Een bijl gepakt en de kokosnoot vakkundig te lijf gegaan, en met succes. Zonder dat er gewonden vielen. Uiteraard tikte ik met de achterkant van de bijl op de kokosnoot. Kijk even op YouTube voor een voorbeeld en doe voorzichtig.

Een ander overnight ontbijt Appeltaart overnight oat, vegan

Ingrediënten voor 2 ontbijtjes overnight kokos:

 • 250 ml plantaardige kokos yoghurt, bijvoorbeeld Alpro
 • 75 gram havermout
 • 100 gram blauwe bessen
 • 50 gram pecannoten
 • kokosnoot, of kokos stukjes uit de winkel

Bereiding is een groot woord, hoe maak je het klaar:

 • Meng de havermout met de plantaardige yoghurt.
 • Vul 2 potjes met de blauwe bessen op de bodem.
 • Verdeel het havermout mengsel over de potjes en doe het deksel erop.Laat dit een nachtje in de koelkast staan, de 2de kan er ook twee nachtjes staan.
 • Voor het ontbijt verdeel je de pecannoot en kokos over de psjes en ga je genieten van een lekker en gezond ontbijt.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 28 augustus 2023

  […] Een ander lekker ontbijtje is Vegan ontbijtje overnight kokos met havermout […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *