Appel kruimeltaart

Appel kruimeltaart
Appel kruimeltaart

De wind gierde om het huis en het regende afgelopen week, in de keuken brandde de houtkachel gezellig. Ik had nog een paar appels op de fruitschaal en het was bijna tijd voor een bakkie thee. Perfecte omstandigheden om het huis naar appeltaart te laten ruiken.

Ik had met 10 minuten deze makkelijke appel kruimeltaart in de oven staan en hij was zalig. Met een paar ingrediƫnten staat deze lekkere appel kruimeltaart zo op tafel. Warm met een bolletje vanille ijs en je hebt ook een zalig nagerecht.
We hebben er van genoten en deze gaan we vast vaker in de oven schuiven.

Ik heb een ovenschaal van 25 x 20 gebruikt, maar als het maar ongeveer in de buurt komt is het al goed. Je taart wordt wat dikker of dunner, maar smaakt even lekker.

Ingrediƫnten voor een ovenschaal van 25 x 20 cm:

 • 200 g bloem
 • 200 g suiker
 • 150 g koude roomboter
 • 2 theelepels kaneel
 • 3 appels

Bereiding appel kruimeltaart:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Meng de bloem, suiker, boter en kaneel tot een kruimelig deeg. Ik gebruik hier mijn keukenmachine voor maar dit kan ook prima gewoon met je handen.
 • Schil 3 appels, snij deze in schijfjes en daarna dakpansgewijs in de schaal. Ik had twee lagen.
 • Daarna verkruimel je het deeg er overheen en zetje de schaal30 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Wij namen meteen een stukje terwijl hij nog warm was, genieten dit.
 • Maar ook koud was hij erg lekker bij de koffie.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Nicolet schreef:

  Heerlijk, en makkelijk en snel. Ik maak twee tot drie keer per jaar een apple crumble, voor het eerst gegeten in Engeland toen ik daar woonde in de jaren 80. Destijds met warme custard, nu kies ik liever voor ijs of slagroom! Je kan met zo’n recept alle kanten op, met ander fruit of met gedroogd fruit en noten erdoor… smullen!

  • Annemiek schreef:

   Zeker smullen. En het is volgens mij ook echt Engels de crumble. Leuk dat je daar gewoond hebt. Goed idee om dit recept een keer met vijgen of rood fruit te maken. Vraagje volgen wij elkaar op Instagram? Ik kan je naam daar wel vinden, maar meerdere dus ik weet niet of jij dat ben.

 2. Nicolet schreef:

  Hoi Annemiek, nee dat ben ik niet. Ik zal je wel gaan volgen, je ziet me dan wel verschijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *