Stoofpeertjes in espresso gegaard met chocolade

Stoofpeertjes in wijn, port of druivensap gegaard zijn zalig, maar ik wilde weer eens iets anders. In dit geval gaar ik ze in espresso met kaneel en steranijs en giet ik er voor het serveren chocolade over. Lekker met een bolletjes vanille ijs en nog lekkerder met een mooie port erbij. Dit is genieten en dat doe ik graag iedere dag. Wij hebben geen feestdagen nodig om te geniet, het leven is kort en je weet nooit wat morgen je brengt.

Ingrediƫnten:

4 stoofperen, bijvoorbeeld Gieser Wildeman
200 ml espressokoffie
1 kaneelstokje
2 steranijs
om er later overheen te schenken, 50 gram pure chocolade

Bereiding van de espresso peren:

  • Zet 200 ml espressokoffie en doe dit in een kookpan.
  • Voeg hier de kaneel en steranijs aan toe.
  • Schil de stoofperen en probeer het steeltje eraan te laten. Zet ze meteen in de koffie en kook de peren in ongeveer 50 minuten gaar.
  • Haal de peren uit de koffie en laat ze afkoelen.
  • Smelt voor het serveren de chocolade au bain-marie en giet het over de peertjes.

Au bain-marie, een schaal met in dit geval chocolade op een pan met heet water zetten, die op een laag vuur staat. Door het geleidelijk verhitten van de schaal zorg je ervoor dat de chocolade langzaam smelt, niet kristalliseert en de kans op verbranden wordt veel kleiner. Onthoud hierbij wel dat de schaal het water nooit mag aanraken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *