(Weg)-loops

(weg) loops

Was vroeger Hector de hond die op verkenning uit wilde, nu is Eka dat. Ze heeft ongelofelijke last van rammelende eierstokken, en volgens Eka moet daar wat aan gebeuren. NU!

Hector vindt dat maar lastig, die krijgt zeer regelmatig de achterkant van Eka op zijn kop geduwd, maar Hector als een echte ‘jeweetwel’ reu heeft daar geen boodschap aan. Ook als Eka het voordoet en Hector bespringt dan snapt hij het nog niet. Of misschien wil hij het wel niet snappen. Een hoop gedoe volgens Hector. 

Eka is daar niet mee geholpen, rammel rammel doen haar eierstokken.

Ontsnappingsprofessional

En als ik dacht dat ze eerder Houdini was, nu laat ze zien dat Houdini maar een amateur was. Ze is onder het hek doorgegaan. Heb ik met planken en grote stenen gebarricadeerd. Dan wrikt ze zich daar een weg door. Planken vastgeschroefd, ha nu heb ik haar. Waarna Eka zich tussen de spijlen van het hek door wringt…….. En iedere keer wij weer zoeken, want een huis vol puppies zien we toch niet zitten. Er lopen al genoeg Griekse Zuilenzeikerds op deze wereld.

Verder ver-loops

Ze is nu anderhalve week loops, en ik heb het opgezocht, na één week zijn honden op zijn loopst. En als ik Eka bekijk, veel loopsiger kan echt niet. Nog een paar dagen en dan zou deze zondvloed van hormonen weer op moeten houden, en kunnen wij een afspraak maken met de lokale dierendokter voor een sterilisatie. Dan hebben we weer rust, Hector kijkt er naar uit.

Lars van Zon

Levensgenieter, fotograaf en wijnliefhebber

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Anja schreef:

  Heerlijk verhaal weer! Zit te stuiteren van het lachen!
  En nu maar hopen dat die sterilisatie echt rust voor jullie zal brengen😉

 1. 6 mei 2022

  […] week schreef ik dat ik ernaar uitkeek dat Eka niet loops meer was. Wat was ik blond en […]

 2. 23 mei 2022

  […] Wil je na dit stuk wat luchtigers lezen? Dat kan ook: weg-loops […]

 3. 4 september 2023

  […] je ook wat anders lezen over de honden dan alleen ‘nazomeren’? Kijk dan hier […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *