Van de regen in de drup

Van de regen in de drup
Van de regen in de drup

Niet loops

Vorige week schreef ik dat ik ernaar uitkeek dat Eka niet loops meer was. Wat was ik blond en naïef.

Het mag duidelijk zijn, Eka is niet loops meer.

Puber

Omdat dit haar eerste loopsheid was is ze nu dus officieel puber. Volgens internet-puristen mag je woorden niet met alleen hoofdletters schrijven, dat is schreeuwen. Maar Eka is PUBER. En daar hoort puberaal gedrag bij, ze wil alles doen met haar tanden, dus haar blijk van waardering als je haar aanhaalt is tanden om je hand. Ok, ze doet voorzichtig, en het is niet bijten want dat voel je. Maar toch.

Bovendien is ze een klein beetje humeurig (een KLEIN BEETJE). Als je haar aankijkt kunnen er twee dingen gebeuren….

  1. ze komt langs voor een blokje kaas
  2. ze kijkt je lelijk aan

Als 1 niet van toepassing is dan is ze wel zo flexibel om automatisch 2 in werking te laten treden. De combinatie van 1 en 2 heeft ze ook geprobeerd, maar ik ben net even eigenwijzer dan dat zij is, dat werkt dus niet.

Virtueel zwanger

Vroeger kon een hond schijnzwanger zijn, dat is bijna gewoon zwanger, maar dan niet echt. Het lijkt er wel verdomd veel op. Maar omdat Eka een hond van deze tijd is houd ik het er maar op dat ze virtueel zwanger is. Dat is natuurlijk exact hetzelfde, maar wat minder kwetsend voor haar. En ja, ik weet het, ze hoort het me nooit zeggen, schijnzwanger, maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met een puberende hond, zelfs als ze doof zijn.

Hector

Nu kan ik dat puberale gedrag goed hebben, héél lang geleden heb ik puberende zoons gehad. Ik ben wel wat gewend, maar ik woon hier niet alleen. Hector snapt er helemaal niets van, een paar dagen terug was Eka één en al aandacht voor Hector, en kreeg hij een spoedcursus seksuele voorlichting, maar nu wordt hij gewoon genegeerd. Van King of the World naar voetveeg, en dat in één dag.

Ik heb geprobeerd dat aan Hector uit te leggen, en dat hij straks gewoon weer een speelmaatje heeft, maar voorlopig gelooft hij me niet.

Heb je na het lezen van mijn blogs ook zin om een hond te redden? Dogrescue Greece

Lars van Zon

Levensgenieter, fotograaf en wijnliefhebber

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Anja schreef:

    Ohhh weer zo’n pubers in huis🙈.
    Ach ook deze worden uiteindelijk volwassen weet je inmiddels ook uit ervaring. Nog even doorbijten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *