Bier cocktail met gin

Bier cocktail met gin
Bier cocktail met gin

In Frankrijk is de zomer langzamerhand begonnen. En dat betekend een nieuw kopje op mijn site, cocktails. Nu kan je allerlei soorten cocktailglazen kopen, maar dat doen we dus niet. Cocktails kunnen prima geserveerd worden in glazen die je al hebt. De drank is al duur genoeg om in huis te hebben.
Uitzondering, ik heb vroeger al wat cocktail recepten gemaakt en gefotografeerd. Op de foto’s zie je bij sommige recepten dus wel echte cocktail glazen. Daar moet je je niets van aantrekken, we hebben uitgebreid getest en de vorm van het glas heeft GEEN invloed op de smaak. Was trouwens wel hard werken, al dat testen.

We hebben deze keer een bier cocktail gemaakt, bier, gin, grenadine en Fanta lemon gaan er in deze licht bittere cocktail. Lekker verfrissend om buiten in de zon van te gaan genieten of op de VRIJMIBO.

Een andere cocktail is de Champagne cocktail met mandarijn sorbetijs

Ingrediënten voor 2 glazen:

 • 2 borrelglazen gin, 35 gram per borrelglas, bijvoorbeeld Holy Unicorn Gin van Susan Aretz [waarschuwing, ik ben niet van de reclame, dus deze gin heb ik gewoon zelf betaald, maar hij is zo lekker dat je geen andere meer wil]
 • 2 theelepels grenadine, siroop
 • 2 flesjes 25 cl blond bier, bijvoorbeeld Leffe
 • 50 gram Fanta lemon
 • ijsblokjes

Bereiding van de bier cocktail:

 • Schenk in beide glazen een borrelglas gin en meng dit met 1 theelepel grenadine.
 • Schenk nu in ieder glas een flesje bier.
 • Als laatste mag de Fanta lemon erbij en de ijsblokjes.

Santé, geniet ervan!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 12 mei 2022

  […] andere lekkere cocktail is deze bier cocktail ook met Holy Unicorn gin van Susan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *