Ingelegde rode uien

Ingelegde rode uien
Ingelegde rode uien

Al vaak had ik ingelegde rode uien voorbij zien komen op Instagram. De hoogste tijd om ze ook te maken omdat ik ze wilde gebruiken bij een lekkere Black Angus hamburger. En foto technisch kleuren ze ook heel mooi bij een gerecht.

Je kunt de ingelegde rode ui zeker een week bewaren in een schone (weck)pot met deksel. Maak de pot van tevoren goed schoon (steriliseren) zodat eventuele bacteriĆ«n gedood worden. Dit moet ik uiteraard melden om jullie niet ziek te laten worden. Maar in werkelijkheid gebruik ik ze langer. Geopend bewaar ik het wel in de koelkast en ik zorg dat de uien onder de azijn blijven staan.

Ik had maar een uurtje de tijd voordat ik ze nodig had maar dit lukte prima. Je ziet ze vrij vlot verkleuren. Ook kan je zelf bepalen welke extra smaken je verder toevoegt. Ik koos voor steranijs, laurier en een kaneelstokje.

Ingelegde rode uien zijn overal voor te gebruiken. Ik gebruikte ze al voor op de pizza, in salades, op de hamburger Black Angus hamburgers etc. Heel smaakvol, makkelijk te maken en heel handig om altijd een pot in je koelkast te hebben staan. De laatste weken heb ik al diverse potten gemaakt, maar ze zijn zo lekker dat ze ook heel snel weer op zijn.

Ingelegde rode uien

Ingelegde rode uien

Annemiek
inmaken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 9 minuten
Gang Bijgerecht

Keukengerei

 • gesteriliseerde pot

Ingrediƫnten
  

 • 2 stuks rode uien
 • 125 ml azijn
 • 125 ml water
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 stuks steranijs
 • 1 blaadje laurier
 • 1 stokje kaneel

Instructies
 

 • Maak de uien schoon en snij deze in hele dunne ringen. Doe deze alvast in de pot.
  2 stuks rode uien
 • Kook nu de azijn, water met de suiker en de kruiden totdat de suiker is opgelost.
  125 ml azijn, 125 ml water, 1 eetlepel suiker, 1 stuks steranijs, 1 blaadje laurier, 1 stokje kaneel
 • Giet voorzichtig het kokende water in de pot met uien.
 • Draai het deksel op de pot en laat het geheel afkoelen.
 • Na een uurtje kan je deze ingelegde rode uien al gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 7 juli 2024

  […] De ingelegde rode ui is volgens dit recept Ingelegde rode uien […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept