Een makkelijk groen sapje

Een recept kan ik het niet noemen, maar wel lekker, en erg gezond. Een makkelijke manier om aan je hoeveelheid groente en fruit te komen op een dag.
Dat is ook de reden dat we een nieuwe slowjuicer hebben gekocht. Een Kuvings is het geworden. Ik moet zeggen, na een keer gebruikt te hebben, een fijn apparaat. Geen aandelen en gewoon gekocht, maar makkelijk en snel in gebruik en goed schoon te maken.

Meneer vond het afgelopen zaterdagochtend nodig om een hartaanval te krijgen (het gaat goed met hem). Waar ik zeer verbaasd over was dat, nadat ik al 10 jaar probeer minder vlees en zuivel te eten, dit nu in een paar dagen was gebeurd. De cardioloog kon alleen stress en vlees eten als oorzaak bedenken. We eten gezond, hij sport meerdere keren in de week, heeft een normaal cholesterol en heeft geen overgewicht.

Zo kon het dus gebeuren dat meneer vanmorgen zijn eerste groene sapje dronk als ontbijt. Wel met fruit aangevuld want ik wil dat hij het gezondere leefpatroon ook de rest van zijn leven vol kan houden.

Ingrediƫnten voor 600 ml sap:

150 gram broccoli
70 gram spinazie
2 stengels bleekselderij (hier wordt het sap wat vloeibaarder van)
35 gram boerenkool
2 peren
1 avocado (makkelijk om er nog iets anders achteraan te doen, dan pakt hij de avocado iets beter)
1 appel

Bereiding:

Was en snij zonodig alles en volg de gebruiksaanwijzing van je slowjuicer of sap centrifuge.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 11 januari 2023

    […] Drink je graag groenten en fruit sapjes? Ook een lekker drankje met de slow juicer gemaakt is Een makkelijk groen sapje […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *