Foodblogswap groene lentetaart

Voor de foodblogswap van april mocht ik van de site Samen Bourgondisch iets lekkers maken. Een site van Deborah waar recepten van lekker eten, drinken en gezelligheid opstaan. Moeilijk om te kiezen, wel veel mogelijkheden om iets vegetarisch te maken.

Ik koos om op een regenachtige dag met de kleinkinderen de lentetaart met pompoen en groene asperges te maken, maar dan een groene versie. Ik had nog veel groente in de koelkast liggen en daslook pesto om als basis te gebruiken. Ik gebruik 2 soorten kaas omdat ik de enige ben die geitenkaas lust, ideaal zo’n plaattaart je kan er alle kanten mee op.

Ik heb eerst zelf het bladerdeeg gemaakt, dat kost even tijd, 3 uur en 20 minuten, maar als je dat eenmaal een keer zelf hebt gemaakt wil je geen kant en klare bladerdeeg meer.

Ingrediënten voor de groene lentetaart voor 4 personen:

vers bladerdeeg, ik had 2 x dit recept bladerdeeg
400 gram broccoliroosjes
200 gram mini groene asperges
1 eidooier
200 gram pesto, ik had zelf gemaakte daslookpesto
1 rode ui, in ringen
30 gram pijnboompitten
5 gram tijm, en hiervan de blaadjes
125 gram mozzarella
125 gram geitenkaas
125 gram rucola, overige als salade erbij serveren
20 gram radijs kiemen
optioneel, ik had nog 125 gram asperge/citroenmarmelade

Bereiding van de taart:

  • Kook de asperges en broccoli 5 minuten.
  • Als je zelf bladerdeeg gaat maken begin hier dan op tijd mee, dit kan ook een avond van te voren. Het is niet moeilijk, wel veel lekkerder maar het kost tijd als het deeg moet rusten.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier tot een vierkante lap, ongeveer 35 x 35 cm. Bewaar een stuk deeg om 2 keer een opstaande strook van 1 cm op de vier zijdes te maken. Klop de eidooier los en bestrijk hier de randen mee. Prik gaatjes met een vork in de bodem. Leg de bodem met het bakpapier op het bakblik.
  • Verdeel de pesto over de bodem, eventueel de marmelade, hierover verdeel je de uienringen, asperges, broccoli, pijnboompitten, tijmblaadjes en de kaas in brokken.
  • Zet de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven en bak deze in 20 minuten gaar en mooi bruin.
  • Als laatste gaan de kiemen en 30 gram rucola erover.

Serveer de overige rucola er als salade erbij.
Dit recept van Deborah is ideaal om de groente uit je koelkast op te maken. Ik heb iedere week een biologische groente en fruit krat, dus ga dit recept op een andere manier zeker vaker maken, bedankt voor het lekkere idee Deborah!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *