Vegan blauwe bessen ijs

Een recept kan ik het niet noemen, zo makkelijk is het te maken. Het een een vegan ontbijt, tussendoortje of nagerecht en alleen voor de mooie kleur zou je dit lekkere ijs al willen maken, toch?

Ingrediënten:

 • 400 gram diepvries blauwe bessen
 • 400 ml amandelmelk
 • 1 banaan
 • 50 gram santen, kokos crème
 • 1 eetlepel vanille extract
 • 1/2 limoen, het sap

Bereiding:

 1. Alle ingrediënten mogen in de blender, maak er een glad geheel van.
 2. Dit mengsel mag in de ijsmachine.
 3. IJs maken zonder ijsmachine:
  Mix op de hoogste stand een minuut lang lucht in je mengsel en zet het daarna in de vriezer. Haal het na 30 minuten uit de vriezer, mix het een minuutje en zet het weer terug. Herhaal dit totdat het ijs koud en dik begint te worden. Als je ijs dikker begint te worden herhaal je het mixen al na 15 minuten. Hoe snel je ijs dikker wordt is afhankelijk van hoe koud je vriezer staat en hoeveel ijs je maakt.
  Heb je een vriezer met een lade voor -12 graden reken dan op 6 tot 7 mix-ronden voor 1 recept. Dit kost dus best wel wat tijd, maar het mixen overslaan kan niet omdat je dan in plaats van mooi luchtig en romig ijs een veel hardere ijsklomp krijgt vol met kristallen.
  Dit continu mengen wordt voor mij door de ijsmachine gedaan, maar met een beetje geduld en tijd kun je dat dus ook heel goed zelf doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 8 oktober 2020

  […] Vegan blauwe bessen ijs – Nagerecht […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *