Pancakes met rabarber compote

Aan pancakes als ontbijt kan ik wel wennen. Ik maak de avond van te voren mijn beslag zodat dit kan rusten in de koelkast. Dat heeft meteen als voordeel dat het klaar is omdat ik in de ochtend een langzame opstarter ben. Ik wil in alle rust eerst mijn bakkie koffie.

Omdat ik een rabarber compote bij de pancakes wil serveren maak ik die ook gelijk. Het recept van de rabarber compote heb ik even in een apart recept gezet en vindt je HIER

Pancakes zijn een verantwoord ontbijt, ik gebruik namelijk volkoren tarwemeel en voeg geen suiker of andere vreemde toevoegingen toe. De rabarber zoet ik met aardbeien en ik gebruik maar 50 gram suiker. Je krijgt meer rabarbercompote dan dat je nodig hebt voor de pancakes, maar je kunt het in de koelkast prima een aantal dagen bewaren.

De rabarber komt uit mijn eigen tuin, die gaat ook weer in onze nieuwe tuin in Frankrijk komen. Ik heb ondertussen al een behoorlijke lijst met wat ik aan eetbare producten in mijn tuin wil hebben. Het ziet er naar uit dat hij 1500 vierkante meter is dus plek genoeg.

In dit recept gebruik ik de geitenyoghurt van de Utopia hoeve.

Ingrediënten voor 2 personen, 8-10 stuks:

200 gram volkoren tarwemeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
2 eieren, M, let op gesplitst
300 ml karnemelk of geitenyoghurt
rabarber compote

Bereiding:
 • Meng de droge ingrediënten bij elkaar;  tarwemeel, bakpoeder en zout.
 • Splits de eieren en klop het eiwit stijf met vetvrij gemaakte spullen, het vetvrij maken kan met citroensap.
 • Klop de eidooiers door de karnemelk of yoghurt.
 • Meng nu de droge ingrediënten erbij.
 • Het eiwit mag er door gespateld worden.
 • Bak de pancakes in een hete droge koekenpan zonder olie, als de pancakes in de pan zijn het vuur op 1/2 zetten.
 • Ik schep per stuk twee eetlepels op een hoopje, meestal 3 a 4 tegelijk in een grote koekenpan.
 • Draai de pancakes nog even om als de bovenkant droog is, zodat deze zijde ook bruin wordt.
 • Het is mooi om ze op een stapel te presenteren met een schep rabarber compote er overheen. De rababer kan je natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld fruit van het seizoen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 21 mei 2020

  […] at ik pancakes met rabarber compote. Dat is een erg lekkere combinatie. Rabarber uit eigen tuin, verser kan niet. Ik zal best […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *