Rabarber compote met aardbeien en munt

Vanmorgen at ik pancakes met rabarber compote. Dat is een erg lekkere combinatie. Rabarber uit eigen tuin, verser kan niet. Ik zal best misgrijpen in mijn nieuwe tuin in Zuid Frankrijk, maar rabarber ga ik zeker weer planten. Naast de kruiden want ook de munt komt uit eigen tuin.

We krijgen daar meer grond, ik zit zelfs aan een moestuin te denken. Dat is niet echt mijn ding, ik sta liever in de keuken, maar het is wel praktisch als de winkels ver weg zijn. De eerst kleine supermarkt zit op 10 km afstand en de grotere zijn 22 km verder. Dat zijn de gevolgen als je in een gehucht van een paar huizen gaat wonen.

Ik zal regelmatig misgrijpen aan het begin. Een grote voorraad, koelkast en vriezer zijn daar wel fijn, net als een grote moestuin. En vooral een briefje op mijn achterdeur plakken met de mededeling dat de winkels in Frankrijk tussen 12 en 14 uur gesloten zijn.

Ingrediƫnten rabarber compote:

500 gram rabarber, gesneden in stukjes van 1 cm
100 gram grof gesneden aardbeien
4 gram fijn gesneden muntblaadjes
50 gram suiker
300 ml water

Bereiding:
  • Voeg alle ingredienten in een pan en laat het 10 minuten pruttelen als het kookt.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 21 mei 2020

    […] Omdat ik een rabarber compote bij de pancakes wil serveren maak ik die ook gelijk. Het recept van de rabarber compote heb ik even in een apart recept gezet en vindt je HIER […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *