Gekarameliseerde rode ui

Afgelopen weekend maakte ik een recept van Kim @unbloomfotografie. Een (stok) broodje met eend van de BBQ, plakje brie en gekarameliseerde rode uien. Dat laatste wist ik niet precies meer, maar Kim hielp mij, het zouden port uien horen te zijn.

Aangezien onze port voorraad door de verhuizers is opgeslagen gaf ik er mijn eigen draai aan en heb ik balsamico en rode wijn gebruikt. Een perfecte combinatie als lunch of borrelhapje. Ik serveerde er ook nog een homemade tomaten jam bij.

Ingrediƫnten voor 1 rode ui
  • 4 eetlepels (hazelnoten) balsamico
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 4 eetlepels rode wijn
Bereiding gekarameliseerde uien
  • Verwarm de balsamico in een pan met een dikke bodem.
  • Bak hierin de uien 10 minuten.
  • Blus het geheel af met rode wijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *