Mexicaanse Plat de côtes de bœuf

Mexicaanse Plat de côtes de bœuf
Mexicaanse Plat de côtes de bœuf

Ik had nog Black Angus Plat de côtes in mijn vriezer liggen. Of, in goed Nederlands, onderribben, of in het Engels, short ribs. Het is deze keer een stoofgerecht geworden, maar er zitten nog een paar geweldige barbecue ideeën in de pijplijn.

Een kleine ramp

Er is een nieuw stoofpakket onderweg, maar dit heeft waarschijnlijk wat vertraging. Ik zou afgelopen week naar Hannah de boerin gaan voor een bakkie koffie en om te praten. Ze willen mijn recepten op hun site zetten, prima uiteraard. Voor boeren en telers vind ik dit geen probleem. Dit deed ik in Nederland ook op deze manier, vrijblijvend, zonder kosten voor de boer. Laat de boeren en telers maar geld uitgeven om hun producten te maken en te verkopen.

Maar de laatste weken is er hier zoveel water gevallen dat voor het eerst het land, de stallen, maar ook de slagerij onder water stonden. Dan is er geen tijd voor onbelangrijke dingen, eerst alles redden en werken, hard werken. Het is een fantastische boerderij waar ik al jaren mijn vlees vandaan haal. Maar het zou me niet verbazen als er wat vertraging ontstaat.

Er staan dan ook heel veel recepten met Black Angus vlees op mijn site o.a. Hamburger Black Angus of Aberdeen Angus Biryani stoofschotel

Mexicaanse plat de côtes

Deze Mexicaanse stoofschotel begon met een pot homemade Tomatensaus die nog in mijn koelkast stond.
Ik maakte hier homemade Mexicaanse kruiden bij en gebruikte een gedroogde Aji Panca. Deze chili-peper kan je in Nederland kopen bij Westlandpeppers. En anders kan je naar smaak, een rode chili gebruiken uit de supermarkt. Yep een chili, oftewel in de supermarkt noemen ze het een rode peper.

Mexicaanse kruidenmix,

Ik maak deze zelf met gelijke delen (ik doe 2 theelepels van iedere kruiden soort) van de volgende kruiden:

 • curry
 • komijnzaad
 • knoflookpoeder
 • gemalen koriander
 • chili
 • gerookt paprika poeder

De stoofschotel

Ik serveerde deze stoofschotel met pasta, maar rijst, couscous of aardappelpuree kan natuurlijk ook. De stoofschotel is voor 3 1/2 uur in mijn houtoven gegaan. Ik adviseer bereiding in een oven op 150 graden. Het vlees wordt zachter en de saus blijft in volume bestaan. Gewoon in een braadpan met deksel.

Ingrediënten:

 • 1 kilo Plat de côtes de bœuf
 • bloem
 • peper
 • zout
 • zonnebloemolie
 • roomboter
 • 1 liter tomatensaus, gekruid
 • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
 • 200 gram bleekselderij
 • 250 gram wortelen
 • 8 gram Aji panca, of rode peper naar smaak met of zonder zaad

Bereiding Mexicaanse plat de côtes:

 • Bestrooi het vlees met bloem en peper en zout.
 • Verwarm de olie en boter in een braadpan die de oven in kan.
 • Bak het vlees rondom aan.
 • Voeg de tomatensaus toe en de Mexicaanse kruiden.
 • Snij de bleekselderij in ringen en maak de wortel schoon en snij deze in plakjes.
 • Nu mag er peper in, dit hoeft uiteraard niet als je niet van pittig houdt.
 • Zet de braadpan voor 3 1/2 tot 4 uur in de oven.

Serveer deze stoofschotel met pasta en eventueel wat brood om de zalig saus mee van je bord te eten.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *