Lumumba cocktail

Lumumba cocktail
Lumumba cocktail

Deze cocktail ontstond door het verhaal dat ik vertelde bij de gewone lumunba.

Dat is het volgende verhaal:

December 2022: Ergens begin van de maand dronk Foodlovelifebeing met haar familie een lumumba in Nürenberg. Het kwam in Renate haar stories voorbij en ik had meteen “een wat is dat”. Bleek het de bekende warme chocolademelk met rum te zijn. Het zaadje was geplant en de spullen werden op het aanrecht gezet. Voor mij een teken dat ik dit een keer moet maken.

Ik wil twee soorten maken, als eerste de warme chocolademelk met rum en marshmallows. Ik ga ook een Lumumba cocktail maken. Lars vindt dat ik mijn kerstjurk aan moet voor de foto en de haard in de kamer moet branden voor de sfeer…… En ik loop nog in een joggingbroek en ik ben nog niet fotogeniek. Dat laatste is sowieso een probleem, ik wil het liefst nooit op de foto. Dus misschien komt de Lumumba cocktail wel zonder kerstjurk op de foto. Voor de gewone Lumumba moet ik buiten bij de houtkachel met een bontmuts op staan. Ideeën van mijn fotograaf zijn altijd welkom. Maar of het dan ook zo gebeurd is een tweede.

Maart 2023: Het maken en voorbereiden van iets is één, maar het dan uitwerken en afmaken wil nog wel eens op zich laten wachten. Maar het komt er nu echt van. Ik laat mijn voorbereiding uit december gewoon staan, dat maakt er een echt verhaal van.

Ik serveer deze cocktail in martini glazen maar in andere glazen smaakt hij net zo lekker.

Een andere lekkere cocktail met rum is deze Cocktail Aperol met rum en witte wijn

Ingrediënten voor 2 glazen:

  • 100 ml chocolademelk
  • 2 kopjes espresso koffie, afgekoeld
  • 6 cl rum
  • citroensap
  • cacaopoeder

Bereiding lumumba cocktail:

  • Meng de chocolademelk met de espresso en de rum.
  • Maak de rand van de glazen nat met het citroensap en doop deze in de cacao.
  • Verdeel de chocolademelk over de twee glazen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *