Lumumba

Lumumba
Lumumba

December 2022: Ergens begin van de maand dronk Foodlovelifebeing met haar familie een lumumba in Nürenberg. Het kwam in Renate haar stories voorbij en ik had meteen “een wat is dat”. Bleek het de bekende warme chocolademelk met rum te zijn. Het zaadje was geplant en de spullen werden op het aanrecht gezet. Voor mij een teken dat ik dit een keer moet maken.

Ik wil twee soorten maken, als eerste de warme chocolademelk met rum en marshmallows. Ik ga ook een Lumumba cocktail maken. Lars vindt dat ik mijn kerstjurk aan moet voor de foto en de haard in de kamer moet branden voor de sfeer…… En ik loop nog in een joggingbroek en ik ben nog niet fotogeniek. Dat laatste is sowieso een probleem, ik wil het liefst nooit op de foto. Dus misschien komt de Lumumba cocktail wel zonder kerstjurk op de foto. Voor de gewone Lumumba moet ik buiten bij de houtkachel met een bontmuts op staan. Ideeën van mijn fotograaf zijn altijd welkom. Maar of het dan ook zo gebeurd is een tweede.

Een ander lekker warm drankje is deze Glühwein

maart 2023: Het maken en voorbereiden van iets is één, maar het dan uitwerken en afmaken wil nog wel eens op zich laten wachten. Maar het komt er nu echt van. Ik laat mijn voorbereiding uit december gewoon staan, dat maakt er een echt verhaal van.

Ik vind het leuk om dit blog te maken maar een recept is het natuurlijk niet echt. Dat is ook de reden dat ik het gewoon schrijf en niet de normale lay out gebruik.

Bereiding lumumba

Het enige wat ik gedaan heb is de hoeveelheid chocolademelk opwarmen die ik nodig heb. Ik had een beker van 250 ml waar ik na het warmen 60 cl rum in mengde. Daar bovenop wat marshmallows die ik met een crème brûlée  brander iets liet smelten. Zonder kan ook wat ze smelten ook door de warme chocolademelk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *